Gå til sidens hovedinnhold

Jubilant søker medlemmer

Bekkelaget Seniorkor fyller 10 år denne våren, nå ønsker de å dra flere eldre med på sang og sosial samvær.

HOLTET: Sangen aktiviserer hjernen, lungene og magemusklene, dette er prima medisin, sier Sigmund Kolsrud i Bekkelaget Seniorkor.
Koret ble stiftet 26.april 1996 og skal utover våren feire 10-årsjubileum med fest og konsert.

Rekruttering

Det er en flott og morsom gjeng med stort engasjement og masse ressurser. Dette er ikke noe gladsang-gjeng, de synger firestemt og mange vanskelige arrangementer, sier dirigent Nils Erik Steinsbø.
Koret har i dag omtrent 30 medlemmer, men ønsker å rekruttere flere sangere. De fleste som er med i koret har tidligere erfaring, men det er ikke noe krav.
Vi ønsker flere medlemmer som liker å synge og som er over 55 år. Det er bare å møte opp på seniorsenteret, sier Sigmund Kolsrud.

Konsert

Koret holder til på Bekkelaget Seniorsenteret. Her øver de hver mandag mellom 16 og 18.
Dette er et fenomenalt senter som står som en påle i lokalsamfunnet, sier Bjørn Slungaard.
Det har den siste tiden vært mye diskusjon om finansiering av seniorsentre i bydel Nordstrand, og kormedlemmene håper politikerne finner penger til videre drift.
- Politikerne må finne flere sykehjemsplasser til oss hvis dette senteret og koret blir lagt ned. Sangen og aktiviteten er med på å holde de grå sonene i sving, mener Sigmund Kolsrud.
Gjennomsnittsalderen i koret er mellom 75 og 80 år. Koret synger fast i Bekkelaget kirke på julaften og på den internasjonale eldredagen 1.oktober. Den aktive gjengen driver ikke bare med sang, de arrangerer også julebord og har vært på flere reiser sammen, blant annet til Sverige og Koster.
3. mai klokken 12 holder Bekkelaget Seniorkor jubileumskonsert på Seniorsenteret. De vil da fremføre kjente sanger av blant andre Evert Taube, Halvdan Sivertsen, G.F. Händel og Verdi.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn