Gå til sidens hovedinnhold

Jubilerer i Italia

Søndag 24. juni dro Karlsrud skoles musikkorps til Gardasjøen med Grieg i kofferten.

Karlsrud: Da Karlsrud skole ble gjenåpnet, ble også skolekorpset startet på nytt for ti år siden. I dag teller korpset cirka 60 medlemmer, fordelt på aspiranter, juniorkorps og hovedkorps. I anledning tiårsjubileet, dro Karlsrud skoles musikkorps til Gardasjøen søndag.

Grieg

Vi reiser hjem fredagen etter, og vi kommer til å spille konserter hver dag. Planen er å fremføre Morgenstemning i anledning 100-årsmarkeringen av Griegs død. Vi har også øvd inn et italiensk stykke, "Funiculi, Funicula" av Luigi Denza, sier dirigent for Karlsrud skoles musikkorps, Anita Fogge og legger til at på programmet står også musikaler og filmmusikk.

Fogge har dirigert korpset i ett år i denne omgangen, men var også dirigent for mange år siden før skolen og korpset ble nedlagt.

Konsert i Symra

Jubileumsturen skal by på mange opplevelser for det unge korpset.

Vi skal til Verona, og vi skal spille på en middelalderfestival, det er litt stas, sier dirigenten og forteller at det er noen spente musikanter som drar på jubileumstur.

De har ikke snakket om noe annet i hele vår. Tidligere har vi kun vært i Sverige og Skottland, ellers har det mest vært korpsfestivaler her i landet, så dette er veldig stort, sier Fogge. Korpset har hatt veldig bra vekst de siste årene når det gjelder inntak av nye aspiranter.

Vi tok også imot noen musikanter fra Lambertseter som måtte legge ned korpset midlertidig, forteller dirigenten.

Jubileet blir markert ytterligere den 8. september med en konsert i Symra kino. Konserten blir en del av bydelsdagene i Bydel Nordstrand.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen