Gå til sidens hovedinnhold

- Kaffe er en religion

Mange tror han bare drikker champagne. Sannheten er at NRKs Per Sundnes er en hund etter kaffe.

NEDRE SLOTTSGATE: Da Nespresso lanserte den nyeste kaffemaskinen sin på Steen & Strøm var selvsagt en kaffeglad Per Sundnes tilstede.

Det virker som om en varm kopp kaffe er det viktigste i Grand Prix- kommentatorens liv. Og det viser seg å ikke være langt fra sannheten.

Sundnes avslører at kun vann kommer over kaffe på listen over de viktigste tingene i verden.

- Like under kaffe er det sprit, ler nordlendingen med et glimt i øyet.

Han forteller Lokalavisen St. Hanshaugenat han er et A- menneske, men tror selv at det er noe som kom med alderen.

Personlig orker han ikke ligge og dra seg i sengen hele formiddagen. Men selv om han er en morgenfugl, legger han ikke skjul på at en kopp kaffe er svært viktig om morgenen.

- Kaffe er en religion, det er nesten som Melodi Grand Prix, utroper han.

Frelst

Konferansier Sundnes startet møtet på Norges kanskje mest fashionable kjøpesenter med å fortelle sin historie om veien til god kaffe.

Etter dårlige erfaringer med presskannen hjemme på St. Hanshaugen, gikk han til innkjøp av en ny kaffemaskin fra Nespresso. Han var fornøyd. Men det varte ikke lenge, for snart kom det en enda bedre maskin fra samme leverandør. Dessuten åpnet Nespresso sin nye kaffebutikk på Karl Johans gate, så nå er han altså frelst.

Pizza-elsker

- Folk som bor på Frogner er bortskjemte, svarer Sundnes når han får spørsmålet om hvor den beste kaffen kan kjøpes. Han utdyper at det finnes mange koselige kafeer i bydelen med god kaffe, og selv etter en god tenkestund, klarer han likevel ikke å velge bare ett godt sted.

- United Bakeries, Kaffebrenneriet og Kaffepikene er alle steder med fantastisk kaffe, også er det utrolig koselig å sitte på Kaffebrenneriet i Frognerveien, forteller han.

Videre nevner han at han har en liten elsk for hele Bogstadveien, og røper samtidig hvor man kan få verdens beste pizza.

- Dominos pizza uten tvil, smiler han lurt før han må videre til neste journalist.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn