Gå til sidens hovedinnhold

Kaffe-Mekka på Løkka

Tim Wendelboe kaffebar på Løkka serverer deg den beste kaffe. Hvem skulle tro at så mye velvære fikk plass i en liten kopp?

GRÜNERLØKKA: Fra Oslo til Perth, fra Paris til Beijing. Folk over hele verden elsker duften av kaffe. Kjærligheten til denne drikken har bare vokst og vokst siden den først ble oppdaget i Etiopia på 800-tallet.

I Grüners gate 1 på Løkka finner vi en mann som har dyrket sin elsk for kaffe litt mer enn den vanlige "jeg-løper-til-banen-med-skinnhansker-og-kombikaffe-i-hånden"-entusiast. Barista- og cuppingverdensmester Tim Wendelboe åpnet dørene til sitt kaffebrenneri, espressobar og kaffeskole den 30. juni. Kaffe-elskere har spredd ordet: Her er byens beste kaffe.

Studere

Jeg tok meg et år fri i 1998 for å finne ut hva jeg skulle studere, forteller Tim til Østkantavisa.

Det var ingen dum idé, for Tim begynte å jobbe i en kaffebar. Siden den gang har han jobbet med kaffe. De kresne blant de kresne lar seg nemlig ikke tilfredsstille av noe simpel pulverkaffe kjøpt på Lidl. Tim har en nese og en smakssans som er trent opp til å kjenne forskjellen fra en bønne til en annen.

Derfor kommer både privatpersoner og kaffebar-eiere til han, og derfor kan han trene opp folk til å tilberede kaffen på den korrekte måten.

Holder kurs for kaffe-elskere

En forutsetning for at andre kaffebarer eller restauranter skal kunne kjøpe kaffe hos meg er at de aksepterer å delta på kurs i å tilberede kaffen riktig. Deres kunder fortjener jo bedre kaffe, sier han og legger til at det selvfølgelig er fritt frem for alle privatpersoner å kjøpe kaffe hos ham.

Ble du nysgjerrig? Du har all grunn til å planlegge en tur innom Wendelboes. Her er det nok av det du liker aller best:

Det er luksusprodukter. Man får god kaffe her, en pause fra hverdagen hvilket er sunt, fortsetter barista Wendelboe.

Én sitteplass

Kaffebaren ønsker å tilby nabolaget en særegen kaffeopplevelse, og derfor har de blant annet laget en espressobar etter italiensk modell. Catch? Kaffen nytes stående i baren!

Men det finnes faktisk én sitteplass i lokalet, som du ikke får benytte. Den er nemlig reservert Tims 98 år gamle cappuccinodrikkende bestefar.

Det er noe nytt og behagelig ved dette stedet - man føler rett og slett velvære.

Jeg liker kaffe. Det er morsomt, sier Tim og hilser på noen kunder. Så forteller han hva som er så spesielt med kaffen hans:

Her selger vi kaffe som er sporbar helt tilbake til plantasjen. Vi prøver å skape et ærlig produkt som frembringer kaffens egenart, og dermed blir det et unikt produkt, forteller han til Østkantavisa.

Har du ennå ikke prøvd kaffen i Grüners gate 1? Da er det kanskje på tide å avlegge den vennlige kaffebaren et besøk.

Reklame

Vann plenen og potteplantene automatisk mens du er på ferie