Gå til sidens hovedinnhold

Kartlegger Oslos lesevaner

2010 er upekt som Nasjonalt leseår av Kunnskapsdepartementet og Kultur- og kirkedepartementet. Nå ønsker Deichmanske bibliotek dine leservaner.

OSLO: Deichmanske bibliotek inneholder og formidler alle typer tekster for alle byens lesere. Gjennom leseåret vil de sette fokus på dette mangfoldet ved å vise hva lesing betyr for en mengde ulike mennesker, og få fram den store spennvidden i typer av tekster.

- Vi har allerede fått inn en del tekster og det er gøy å se at det er så stor uforutsigbarhet i hva folk anbefaler. Med dette prosjektet kan vi se et speilbilde på hva Oslos befolkning anbefaler, sier initiativtaker Toril Bang Lancelot.

Leseår i år

For Deichmanske er det leseår hvert eneste år, men siden det er offisielt leseår i år fikk de ideen med å presentere 365 forskjellige innbyggere i Oslo med sine anbefalninger.

Hver eneste dag vil en ny person presentere en bok eller en annen tekst som har betydd noe for dem på Deichmanske sin hjemmeside

- Vi ønsker å vise mangfoldet i Oslo. Derfor vil vi presentere ulike typer mennesker gjennom hele året slik at vi får presentert et vidt spekter, opplyser Toril Bang Lancelot.

Ønsker Lokalavisens lesevaner

Hun sier videre at de svært gjerne vil høre hva våre lesere har å anbefale av tekster som betyr noe for dem.

- Nå i starten har vi spurt en del kjente folk om hva de anbefaler. Men vi har også fått inn en del tekster og vi vil svært gjerne vite hva Lokalavisens lesere har å anbefale, avslutter Toril Bang Lancelot.

Vil du bidra til 365 lesere, eller har du et forslag til noen vi burde spørre om å bidra? Send en e-post til
365lesere@kul.oslo.kommune.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis