Gå til sidens hovedinnhold

Kjærlighet ble teater

Kjærligheten førte Kavitha Aske (39) fra India til Norge i 1999. Sånt blir det teater av.

LINDEBERG: Jeg glemmer aldri mitt første møte med Norge. I India var det 30 varmegrader da jeg forlot familien, men i Norge var det minus 19, mimrer amatørskuespilleren, som til daglig jobber i Schafteløkken barnehage på Frogner.

Og det var internetteknologi og bildeutveksling som førte hun til kalde Norge. På Lindeberg bodde Kavithas store kjærlighet: Magne-Kjetil Aske.

Jeg har aldri angret på at jeg dro fra India. Men jeg må innrømme at jeg savnet familien i starten. Det tok også litt tid å vende seg til kulda, ler Kavitha.

Fine historier

Sammen med fem andre kvinner har 39-åringen fra Chennai i Sør-India spilt i stykket "Til Noreg der kjærleik ven- tar" på Det Norske Teatret.

Det var svigermor som tipset meg om å dra på audition. Jeg var ganske sikker på at jeg ikke kom til å få rollen, men meldte meg på likevel. Det gikk over all forventning, forteller Kavitha Aske til Lokalavisen Groruddalen.

Alle de seks skuespillerne kommer fra forskjellige land og har ulik bakgrunn, men en ting har de felles: Alle fant kjærligheten i Norge.

I løpet av stykket, som er delt i fire akter, forteller hver enkelt sin helt egen historie om møte med landet og sin norske mann.

Ifølge Kavitha har det vært gøy å stå på scenen.

En drøm har jo gått i oppfyllelse. Tilbakemeldingene har vært veldig gode, og under noen av forestillingene har det vært helt fullt i salen. Alle som er med har gripende og fine historier å fortelle. Og dette har nok vekket folks interesse, sier hun.

Sammen med Nordic Black Theatre, Norges Ungdomslag og Det Norske Teatret utarbeidet de stykket som var en del av fjorårets Amatørteaterfestival.

Nye forestillinger

I april satt Det Norske Teatret opp ti nye forestillinger og til høsten skal "Til Noreg der kjærleik ventar" til Drammen, og kanskje Trondheim. Stykket veksler mellom monologer, samspill, dans og sang.

Kavitha Aske fra Lindeberg gleder seg til å spille for et nytt publikum til høsten.

Jeg har veldig lyst til å fortsette med dette så lenge jeg kan. Vi i teatergruppa har det veldig gøy sammen, og vi kommer med et viktig budskap. Det kan ikke bli bedre enn det, sier hun fornøyd til Lokalavisen Groruddalen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?