Gå til sidens hovedinnhold

Klassisk vinter

For tredje året på rad arrangerer fiolinisten Ole Böhn vinterkonserter i Vigelandmuseet.

FROGNER: Førstkommende søndag fylles Vigelandmuseet med klassisk musikk. Konsertserien "Ole Böhn med venner" arrangeres for tredje året på rad, i vinterform. Fiolinist og konsertmester Ole Böhn har i syv sesonger hatt sommerkonserter i Borggården, og forteller at det mest sannsynlig blir konsert i år også, men først er det altså vinterkonserter.

De tre neste søndagene kan du oppleve flere kjente musikere i vennskapelig form, fremføre forskjellige spennende verker, fra forskjellige epoker, og i forskjellige sjangere. Førstkommende søndag klokken 14.00 starter serien med verker av årets jubilant Edvard Grieg, samt Arne Nordheim, Franz Schubert og Carl Maria v. Weber. Vennene, også kalt Vigelandkvartetten, består av Bøhn, Maciej Frajczyk (fiolin), Mark Tukh (bratsj), og Johannes Martens (cello). Søndag 21. januar er viet verker fra vår egen tid. Det blir blant annet en kort trio for fiolin, klarinett og cello skrevet av den amerikanske komponisten Elliott Carter, en uroppførelse av et stykke for fiolin og slagverk av Magne Amdahl, et solostykke for fiolin av Magne Hegdal, tilegnet Ole Böhn, og et morsomt stykke av Charles Wuorinen for fiolin, kontrabass og congas. En meget spesiell konsert som man sjelden opplever i Oslo. Musikerne denne søndagen er Johannes Martens (cello), Andjei Majewski (klarinett), Dan Styffe (kontrabass), og Eirik Raude (slagverk).

Den siste konserten 28. januar er helt annerledes. Her er det gammel musikk som er i fokus. Ole Böhn spiller nå på sin nylig innkjøpte barokkfiolin og spiller verker av Mozart sammen med Johannes Martens (barokkcello) og Einar Steen- Nøkleberg (hammerklaver). Ole Böhn er nylig hjemkommet fra Brasil hvor han har undervist. Snart står konserter i Japan for døren ved siden av flere konserter i hjemlandet. Han skal også være solist med symfoniorkesteret i Heidelberg og er også booket for konserter og undervisningsoppdrag i USA. Dette gjør han ved siden å være Den Norske Operas 1. konsertmester.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter