*Nettavisen* Nyheter.

Knausgård ble dumpet av Stephen Colbert

BLE DUMPET: Karl Ove Knausgård. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Den norske suksessforfatteren skulle ha vært gjest i «The Late Show».

06.11.15 17:13

NEW YORK (Nettavisen): Karl Ove Knausgård har solgt fire av bøkene sine til USA, mottatt gode anmeldelser og skulle etter planen ha vært gjest i «The Late Show with Stephen Colbert» på CBS sent torsdag kveld (fredag morgen norsk tid).

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Forlaget Oktober sendte ut pressemelding om dette i god tid. Colberts program er blant de største og viktigste talkshowene i USA.

Knausgård sto også oppført i de amerikanske TV-guidene.

Programmet foregikk imidlertid uten den norske suksessforfatteren. Skuespilleren Brian Cranston ble viet meget god tid, og Colbert kjørte også et lengre innslag med musikeren Jon Baptiste, som leder husbandet hans.

- Vi vet egentlig ikke hva som har skjedd. Vi har bare fått beskjed om at det ble avlyst, via det amerikanske forlaget hans. Det er sånt som skjer i de store talkshowene hele tiden, sier presseansvarlig Marte Nøklegård Dahl i Forlaget Oktober til Nettavisen.

- Det har ikke skjedd en ulykke eller noe slikt?

- Nei, da, det er bare avlyst.

- Har Colbert konkludert med at Knausgård ikke er kjent nok i USA til å være gjest i «The Late Show»?

- Det vet jeg ikke noe om. Jeg vet ikke hva som var grunnen til det, men det har skjedd mye annet positiv rundt ham for tiden. Han er i Berlin i kveld for å motta Die Welts årlige litterturpris, sier Nøklegård Dahl.

Tidligere denne uka ble Knausgård tildelt Wall Street Journals nyskaperpris. Finansavisen gjorde også et stort portrettintervju med den norske forfatteren.

«Min Kamp. Fjerde bok» kom ut i USA i mai i år og gikk rett inn på New York Times' bestselgerliste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.