*Nettavisen* Nyheter.

Knausgård gjør noe han egentlig ikke vil på Skavlan

Forfatteren blir noe ubekvem.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=O-PIkqAf1jicAR3t2GNDFPLjcgkoukjcH0zDMOLYJ1eqMrh1be5XbQ1cTDXjbHylUASg9ZjYJ2-0JuX5fQcax02dC10SDNuo&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(Kultur): - Noen har sladret om at du kan spille trommer? Sier den svenske artisten Seinabo Sey (25) og kikker bort på forfatter Karl Ove Knausgård (47).

Kanskje har han blitt tipset om Knausgårds innsats i bandet Lemen på den store Raga Rockers-hyllesten.

- Jeg brukte forfatterskapet til å få spille i band igjen, sa han nylig til NTB.

Men på Skavlan er han mer tilbakeholden.

- Nei, det vil jeg ikke gjøre, svarer han.

Noe ubekvemt fortsetter Knausgård med å si at det er mye man skal gjennom her i livet!

Se hele den musikalske episoden i videoklippet øverst på siden.

Sey er en svensk-gambisk sanger og låtskriver. Hun er kjent for blant annet singelen «Younger», som også norske Kyrre Gørvell-Dahll (Kygo) har en remix av. Sey sto på scenen under Nobel-konserten i fjor.

I dag, fredag, gjester hun NRKs «Skavlan» sammen med blant andre Karl Ove Knausgård.

Kommer med to nye bøker

Forfatteren kommer med to bøker i høst, «Om høsten» og «Om vinteren». Boken «Min Kamp. Fjerde bok» ble sluppet i USA tidligere i år og gikk rett inn på New York Times' bestselgerliste.

Han blir stadig oftere et kjent navn i utlandet, og har også fått mye skryt for sine reisebrev i The New York Times. Nylig skulle Knausgård også ha vært gjest på «The Late Show», men han kom aldri på skjermen på CBS.

- Vi vet egentlig ikke hva som har skjedd. Vi har bare fått beskjed om at det ble avlyst, via det amerikanske forlaget hans. Det er sånt som skjer i de store talkshowene hele tiden, uttalte presseansvarlig Marte Nøklegård Dahl i Forlaget Oktober til Nettavisen.

På «Skavlan» kommer i tillegg den svenske hekkeløperen Susanna «Sanna» Kallur og Nicolas Hénin – fransk journalist som ble holdt til fange av IS. Han er aktuell med boken «Jihad Academy – The Rise of the Islamic State». Hènin satt i fangenskap med den drepte James Foley i syv måneder.

Skavlan sendes på NRK1 fredag klokken 21.25.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag