NORSK MARITIMT MUSEUM: Barnehagebarn sang den kjente sangen «Se Torsken», Ingrid Espelid Hovig åpnet med noen ord, og klippet den tradisjonsrike snoren.
– Utstillingen er laget av Tromsø Museum – Universitetsmuseet, og springer ut av et tverrfaglig forskningssamarbeid, forteller Eyvind Bagle Leder Publikumsavdelingen vedNorsk Maritimt Museum.
– Torsken har alltid vært enstor del av norsk kultur, både politisk og samfunnsmessig, sier en fornøyd førstekonservator; Peder Figeman.
Livretten
– Kokt torsk er livretten min, sier hele Norges sjefskokk, Ingrid Espelid Hovig, som er oppvokst med fisk til middag minst tre ganger i uken.
Hun mener det er utrolig viktig at folk får i seg de naturlige d-vitaminene som bare finnes i fet fisk.
Kaller det fast-food
– Mange tror det tar så lang tid å tilberede en fiskemiddag, men det kan gjøres veldig enkelt. Jeg kaller en fiskefilet i panna for fast-food, det tar bare noen minutter og vips så er det ferdig, sier en engasjert Espelid.
Gøy på utstilling
To av jentene som var med i barnekoret, synes det er spennende å se på en miniatyrmodell av et fiskevær i nord.
– Jeg elsker å spise rød fisk, sier Helene Jomaas (5).
– Det var gøy å synge, vi har øvd mye, forteller, Pauline Roppen (5).
Utstillingen vil bli stående fram til 21.mai.
