Gå til sidens hovedinnhold

Kombinerer fest og alvor

Pakistansk familienettverk tok opp kriminalitet og rusmisbruk blant innvandrerungdom da de møttes til fest på Furuset i helga.

Furuset: Pakistansk familienettverk kombinerte fest med temakveld i bydelssalen på Furuset sist lørdag. Kvelden er delt i to. En del foregår på norsk og den andre delen på urdu. Kveldens tema var kriminalitet og rusmisbruk blant innvandrerungdom.

Tema

Det er omtrent 50 medlemmer i pakistansk familienettverk, og dette er den andre kvelden med tema og fest.
- Dette er både et sosialt treff og et møte med praktisk informasjon, forteller Muhammad Arif, kveldens møteleder og kasserer i Pakistansk familienettverk.
Han forteller at foreningen har drevet i fem år og at målet er å gi informasjon til pakistanske familier. Bare i Alna bydel er det 5000 mennesker med pakistansk bakgrunn.

Forebyggende

Kveldens innleder tok opp et heller vanskelig tema og hadde en lydhør forsamling.
- Vi i forebyggende avdeling jobber opp mot skolen. Vi har som mål å hindre en utvikling av kriminelle før de fyller 15 år, forteller politiførstebetjent Roy-Cato Einarsen.
Han understreker viktigheten av å ha gode rollemodeller. Foreldrene er de viktigste.
- Følelsen av mestring gir trygge og glade barn, sier innlederen.
I slutten av sitt innlegg forteller han at kriminaliteten på Furuset har gått ned de tre siste årene og oppfordret media til å endre på den negative fokuseringen i området.

Fest

Møtene i Pakistansk familienettverk er ikke bare tørr informasjon, også fest.
- Hver familie tar med seg noe mat til festen. Det blir dermed mye mat. Vi diskuterer, spiser og hygger oss, sier Muhammad Arif.
Det var ellers invitert andre gjester. Både fra kommune og fra andre interesseorganisasjoner.
Innimellom diskusjoner og mat, var det også plass for de unge. Søsknene Kahn sto for underholdningen med en framføring av klassiske melodier.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag