Gå til sidens hovedinnhold

Komprimert popkanonade

Montée kan fort synkopere seg inn i norsk pophistorie.

GRÜNERLØKKA: På Parkteatret lørdag var det klart for premiere på «Rendition Of You» i liveformatet, og en fullstappet sal har ventet lenge med å se Montée spille konsert i hovedstaden igjen.

LES OGSÅ: Superpotent fra spillekåte Montée

Godt kjent

For på de to årene siden «Isle Of Now» har frasen «har du hørt Montée, eller?» spredd seg som et belte over det ganske land.

Og da de fleste har fått bite over debutplaten er de her igjen.

Vel og merke med et mer modnere sound. Men de er heldigvis godt plantet i 80-tallet fremdeles.

Riktig skrudd sammen

Montée låter tidlig 80-tall fra topp til bånn. Anders Tjore og Erlend Mokkelbost sine gitarer svømmer i choruspedaler, bassist Maya Vik tar like mye i bruk Moogen, og Haakon-Marius Pettersen fyrer av keyboardriff fra en epoke der synthen gjorde sitt inntog.

Bakerst sitter Marius Simonsen med dempet skarptromme, og med akkurat nok trommer til å lage trommebreaks og synkoper som får oss til å huske Level 42, Ultravox og A-ha.

Vår nye eksportartikkel?

Og i den konteksten, har vi kanskje vår nye eksportvare i form av smakfull retrospekt pop. For snaue fem måneder etter at Morten, Magne og Pål tok kvelden i Oslo Spektrum banker Montée fortjent på døra.

Og de gjør det med store poplåter som «Staying Up», «Find My Love», «Crystal Shore» og «Faith» fra sisteskiva og deilige gjenhør med «Isle Of Now» og «Entity» og «I Have Seen The Haven» fra debutplaten.

Anders Tjore kan med fordel legge inn et ekstragir som frontfigur, men med disse låtene og med denne fremføringen blir det bagateller.

Men når dette på alle fronter når sitt absolutte potensiale bør bandmedlemmene oppdatere passene sine sporenstreks.

LES OGSÅ: Superpotent fra spillekåte Montée

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant