Gå til sidens hovedinnhold

Konsert med strenger og blank messing

Mange hørte dem på julekonsert i Nordstrand kirke. Søndag hadde de nyttårskonsert.

NORDSTRAND: Det er Nordstrand Skole- og Ungdomssymfoniorkester vi snakker om. Søndag kveld dro de fullt hus i menighetshuset på Nordstrand for å vise at de behersker både bue, strenger og blank messing.
Og nå har de bestemt seg for at dette skal bli en tradisjon. Nyttårskonserten var så populær og vellykket at det ikke er vanskelig å motivere de unge til å øve.

Bredt repertoar

Under sine ledere John Westbye, Synnøve Hannisdal og Vigdis Johnsen hadde både de unge medlemmene i skoleorkesteret (8-13 år) og de noe eldre ungdomssymfonikerne øvd inn et program som spente vidt. Og med forsterkninger fra fra en del eldre støttespillere ble det mye bra.
For de yngste var det alt fra fiolinkonsert av Vivaldi, via Ut mot havet med Nora Hannisdal som solist på walthorn til meksikanske rytmer og Summertime. Frisk start med Champagnegalopp fra ungdomsorkesteret. Videre Vivalidi her også, Ungarsk dans av Brahms og Mozarts Eine kleine Nachtmusik for å ha nevnt noe.
Vi skal ikke nevne navn, men føler oss temmelig overbevist om at flere av dem som spilte på Nordstrand sist søndag vil vi høre mer av etter hvert som de får perfeksjonert seg. For her var det mye bra!

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai