RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritikerprisen til Ingvild H. Rishøi

GLAD VINNER: Kritikerprisen for beste voksenbok for året 2014 tildeles Ingvild H. Rishøi for boken Vinternoveller (Gyldendal) på Litteraturhuset i Oslo torsdag.
GLAD VINNER: Kritikerprisen for beste voksenbok for året 2014 tildeles Ingvild H. Rishøi for boken Vinternoveller (Gyldendal) på Litteraturhuset i Oslo torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Ingvild H. Rishøy får kritikerprisen for beste skjønnlitterære voksenbok for «Vinternoveller».

Prisen ble delt ut på Litteraturhuset i Oslo torsdag formiddag.

Vunnet flere priser

Rishøi fikk i fjor høst Brageprisen i åpen klasse for novellesamlingen. Hun har tidligere også fått Per Olov Enquist-prisen og Sultprisen. I «Vinternoveller» forteller hun tre kjærlighetshistorier.

Kritikerprisen for beste sakprosabok for voksne går i år til Tore Rem for «Knut Hamsun – Reisen til Hitler». Prisen for beste oversettelse får Hege Susanne Bergan for «Bønn for Tsjernobyl – En fremtidskrønike» av Svetlana Aleksijevitsj.

Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok går til Gro Dahle og illustratør Svein Nyhus for «Akvarium». Guri Fjeldberg i Bergens Tidende er kåret til Årets litteraturkritiker.

Det er Kritikerlaget som deler ut kritikerprisene. Vinnerne får et trykk av Niclas Guldbrandsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere