RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SÅ FILMEN: Kronprins Haakon hilser på Jan Olav Saywer, Kari Anne Moe ( i midten ) har laget dokumentaren Pøbler Kelly Cathrin Haugan (tv) medvirker også i filmen. Kronprinsen spiste lunsj sammen med dem før han så filmen Kronprinsparets fond har vært md å finansiere.
SÅ FILMEN: Kronprins Haakon hilser på Jan Olav Saywer, Kari Anne Moe ( i midten ) har laget dokumentaren Pøbler Kelly Cathrin Haugan (tv) medvirker også i filmen. Kronprinsen spiste lunsj sammen med dem før han så filmen Kronprinsparets fond har vært md å finansiere. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Kronprinsen: - Det er ikke så enkelt å fikse livet sitt

- Men det er viktig å forsøke, sier kronprins Haakon etter å ha sett  dokumentarfilmen «Pøbler».

(Kultur): Ungdom og unge voksne som har falt utenfor, sluttet på skolen og som strever med å komme i gang igjen, er temaet i Kari Anne Moes dokumentarfilm, som har offisiell premiere torsdag. Under Filmfestivalen i Haugesund mandag fikk kronprinsen på nytt møte hovedpersonene i filmen og folkene bak.

Viktig – og vanskelig

Kronprinsparets fond har engasjert seg i Pøbelprosjektet som ble satt i gang av Eddi Eidsvåg, og fondet har også bidratt til dokumentarfilmen «Pøbler» som følger noen av deltakerne gjennom et av de seks uker lange kursene.

- Arbeidet med pøbler viser at det er et viktig arbeid, det er faktisk vanskelig. Og det krever modige instruktører og modige ungdommer som tør å arbeide med seg selv, sier kronprins Haakon.

Han sier det er mange sterke historier bak de mange han har møtt på pøbelkursene i de fire årene fondet har støttet prosjektet. Målet for alle som deltar er det samme: En meningsfylt jobb og et verdig liv. Kravene er enkle: Kom tidsnok og vær rusfri!

– Skal bygge Norge

I filmen har regissøren fulgt en hel gruppe, men lagt spesiell vekt på to; Jan Olav Saywer og Kelly, som begge ramlet av skolen og har dårlig selvtillit etter mange år på siden av samfunnet. Jan Olav har i tillegg sonet fengselsstraff for vold og rus. Men begge er innstilt på å komme seg på rett vei igjen da de sier ja til å være med i dokumentarfilmen.

- Jeg synes dette arbeidet er så utrolig viktig da, for vi trenger disse ungdommene til å bygge Norge framover. De har så mye å gi også, sier kronprinsen, som forteller at han selv har kjent på følelsen av å være annerledes og utenfor.

Han sier filmen er sterk og bra og viser ærlig hvor vanskelig det er når et liv skal rettes opp igjen.

- Det går ikke bare bra. Det er ikke slik at dersom man jobber på riktig måte så går det bare bedre og bedre. Ofte er det to skritt fram og tre tilbake og så må man begynne på nytt igjen, sier kronprins Haakon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere