RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kulturministeren vil gjøre det dyrere å se opera


MER BETALT: Kulturminister Thorhild Widvey (H) mener Operaen kan ta mer betalt for billettene.
MER BETALT: Kulturminister Thorhild Widvey (H) mener Operaen kan ta mer betalt for billettene. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Operaen sliter med galopperende pensjonsutgifter og for få ressurser. Kulturminister Thorhild Widveys (H) mener Operaen bør sette opp billettprisene.

– Her har vi et kjempepotensial for å styrke egeninntektene, sier Widvey til Klassekampen etter at et utvalg mandag la fram en rapport om den kunstneriske kvaliteten og ressursutnyttelsen ved Den Norske Opera & Ballett.

Operaen roses for den kunstneriske kvaliteten, men det står dårligere til med økonomien. Utvalget foreslår å øke billettprisene. Hadde prisene økt med 5 prosent den siste fireårsperioden, ville det gitt 16 millioner kroner mer i årlige inntekter.

Med en normalprisen for en billett til hovedscenen på rundt 600 kroner, blir operaen i Bjørvika allerede beskyldt for å være forbeholdt eliten.

– Jeg tror ikke det blir oppfattet som elitistisk om man øker prisene litt. De ulike kulturtilbudene må også sammenlignes med alt annet vi er villige til å bruke penger på, sier Widvey. Hun mener mange kulturinstitusjoner priser seg for lavt.

– Jeg ser at en del kulturinstitusjoner ikke vil øke prisene i takt med lønns- og prisveksten, trolig fordi de mener det ikke passer med deres image. Men jeg mener man gir et feil signal når man forteller at det ikke er verd å øke prisene på gode kulturtilbud samtidig som folk er villige til å bruke mange penger på så mye annet, sier kulturministeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere