Gå til sidens hovedinnhold

Kunst- og designmarked i Hegdehaugsveien

I helgen åpnet et nytt kunst- og designmarked nederst i Hegdehaugsveien med i første omgang rundt tredve uetablerte talenter fra ulike kunstskoler. Arrangørene har bevisst lagt markedet til vestkanten.

HOMANSBYEN: Vi tror mange folk er lei av å måtte dra til Grünerløkka. Og vi vil gjøre rammene rundt markedet så kule at folk kan være stolte over å komme og vise seg frem. Uten å skulle slenge dritt om noen så mangler dette i byen, sier Kristian Hjelle i Igangsetterne, som står bak markedet, til Aftenposten.

I følge avisen hadde en kommende generasjon av kunstnere inntatt Hegdehaugsveien på den første markedsdagen. Klær, smykker, malerier, fotografier, grafiske trykk, vesker og belter fylte gaterommet. Avisen møtteTrude Johansen som studerer ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun var veldig fornøyd med denne uhøytidelige muligheten for å møte et kunstinteressert publikum. Å skape en slik møteplass har da også vært målet for dem som står bak det nye markedet. Norsk kunst og design skal bli mer tilgjengelig og å skape et nytt kvalitetsmiljø for Oslos kreative talenter. Selve markedsideen er basert på de populære Spitalfields market i London og Street i Stockholm.

Igangsetterne har brukt nettverket sitt og kontaktet ulike skoler som Strykejernet og Einar Granum kunstfagskole for å nå frem til de riktige kunstnerne. De ville ha tak i dem som ikke har butikk selv eller noe annet utsalgssted.

Kriteriet var at de gjør noe med produktene sine selv. Det skal ikke være loppis-funn eller antikviteter. Utstillerne har stått i kø. På markedene fremover skal plassen gå på omgang mellom ulike kunstnere for å slippe flere til. I følge Aftenposten har Bydel Frogner hjulpet til med å finne riktig sted for det nye markedet. Bydelen har ivret for å få dette til.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis