Gå til sidens hovedinnhold

Kunst på jobben

For syvende året på rad får ansatte i Oslo Atrium i Bjørvika mulighet til å vise frem sine kreative sider.

BJØRVIKA: Sist fredag åpnet utstillingen ”Kunst av alle” for syvende gang i kontorbygget i Bjørvika.

Utstillingen er for og av alle byggets ansatte, og det er mye kreativitet å finne blant de 1200 som jobber i Ernst & Young, Tine, Avinor, Energipartner, Bergen Banking og Bureau Veritas.

– Det er blitt et veldig populært trivselstiltak, sier Therese Aasvik, som er initiativtaker og prosjektleder for utstillingen, – vi fortsetter å slå gamle rekorder med antall utstillingsbidrag.

Debutanter

På jobb er Therese grafisk designer i Ernst & Young, privat er hun billedkunstner.

Hun debuterte som utstiller her for syv år siden, og Therese er ikke den eneste som har hatt utstillingen i Oslo Atrium som springbrett. De siste årene har hun deltatt på flere utstillinger i både inn- og utland.

Men det viktigste med «Kunst av alle» er allikevel den positive virkningen arrangementet har på trivselen i bygget.

Rom for egenart

– Vi er opptatt av å utvikle en inkluderende bedriftskultur hvor det er rom for egenart, sier administrerende direktør i Ernst & Young, Erik Mamelund.

– Og dette arrangementet skaper en bredere felles arena for selskapene som holder til her.

Bidragene til utstillingen varierer mellom maleri, fotografi, postkort, smykkekunst, klesdesign, og installasjon.


Hensikten med utstillingen er å øke fokuset på skaperevne og kreativitet, samtidig som ansatte får anledning til å vise frem en annen side av seg selv.

Heispoesi

– For tre år siden begynte vi med fotokonkurranse i forbindelse med utstillingen, og det har vært en kjempesuksess. I år utvider vi også med diktutstilling, og vi skal henge poetiske bidrag i heisene, sier Therese.

– Egentlig er det litt unorsk å vise fram ting vi er stolte av. Men de fleste er veldig glade for det når de først tar sjansen og stiller ut noe de har laget. Og alle bidrag er hjertelig velkommen!

De ca 150 bidragene pryder Oslo Atrium ut oktober.