Gå til sidens hovedinnhold

Kunstnerisk rose på Skillebekk

Galleri- og portrettstudioet Anna Roza har holdt til på Skillebekk i et halvt år. Nå er det ønskelig å lære barn kunst.

SKILLEBEKK: I Drammensveien 70 holder den sterke og feminine kunstnerinnen Anna Roza Gurowska til. Galleriet "Anna Roza Art" har holdt åpen i et halvt år nå.

Jeg valgte å kalle galleriet mitt Anna Roza fordi det betyr noe. Anna betyr mor til Maria og representerer det snille og omsorgsfulle. Roza representerer den litt mer gale og kaotiske siden av meg, smiler kunstnerinnen selv.


Kunst for barn

Gurowska er opptatt av mennesker, spesielt barn og kvinner. Før jul hadde hun juleverksted for barn, noe hun har tenkt til å gjenta.

Barna kom hit og fikk jobbe med kunst. I tillegg hadde vi pepperkakebaking, men uten former. Ideen var at de skulle være kreative. De laget pepperkakedraker og rotter, smiler hun.

I februar ønsker hun å holde åpent i studioet hver lørdag. Planen er at barna skal få utfolde seg kunstnerisk og tegne med henne.

Da vil det være flere kunstnere her og foreldrene kan komme og forlate barna her. Foreldrene trenger også litt pusterom, samtidig kan de være trygge på at barna blir tatt vare på, sier Gurowska, som selv er trebarnsmor.

Jeg er en kjemper, spesielt for mødre, smiler hun.


Livets kunstner

Gurowskas kunst har ulike stilarter. Hun maler både abstrakt og fugurativt, med både akryl og olje, men hun er mest glad i tegnestifter.

Jeg ønsker ikke å fortelle om bildene mine med ord, for de skal fortelle en historie når man ser på dem. Jeg maler om temaer jeg kjemper for, og bildene har underliggende tekster. Det er ikke alt jeg kan fortelle, da velger jeg å lage bilder om det, forteller hun.

I bildene kommer det frem følelser og ulike temaer. Gurowska velger stilarter etter følelsene bildet skal ha.

Jeg har tegnet helt siden jeg var barn. I 10-årsalderen begynte faren min å kjøpe kunstbøker til meg. Det er også derfor jeg liker å fokusere på barn, for det er når man er ung man utvikler seg, forteller hun.

Maleriene handler stort sett om mennesker og ulike livsproblemer, men Gurowska lager også portretter og andre figurative bilder. Nå jobber hun med å male trær.


Fascinert av mennesker

Jeg renoverer også bilder, det er noe jeg liker godt, forteller kunstnerinnen, som har god tålmodighet.

En annen ting Gurowska liker er å høre, andre menneskers livshistorier. Hun har laget portretter av eldre mennesker med deres livshistorie.

Livslinjen er noe jeg er fascinert av. Jeg har bilder av unge, håpefulle mennesker og bilder av gamle som lever av minnene. Historier blir dokumentert med bilder, forteller Gurowska.

Hun maler på bestilling eller selger det hun tidligere har laget.

Bildene mine har både "den gale streken" og det mer beherskede for publikum, sier hun.

Hun tegner i kjelleren på galleriet og åpningstidene er 11.00-17.00 fra tirsdag til fredag. På lørdag og søndag holder hun åpent fra 12.00-16.00. Mandager er det stengt.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford