Gå til sidens hovedinnhold

Leker styrer teateret

Torsdag er det Norgespremiere på improvisert teater for barn på Trikkehallen. I «Lekene slår tilbake!» bruker skuespillerne barnas leker til å finne nye og umiddelbare historier.

KJELSÅS: Barnas egne tanker og opplevelser blir inkludert på nye og morsomme måter. Isenkramteateret bruker dukker, masker, objekter og alt annet de måtte ha for hånden for å lage teater i øyeblikket.

Norgeseliten spiller

På scenen står noen av Norges mest erfarne improvisatører. Mats Eldøen (kjent også fra «Marias menn» og snart aktuell med «Max Manus») har NM-gull i teatersport bak seg, og Ingvild Haugstad kvalifiserte seg også nylig til NM gjennom Østlandsmesterskapet. Isenkramteateret drives av Nils Petter Mørland som selv har to NM-gull bak seg.

Uforutsigbar lek

Gjennom aktivitet, leker og utforskning benytter skuespillerne barnas egne virkemidler og forslag. Det kan bli korte tablåer eller lange historier. Historiene forandres fra dag til dag, men forestillingens mål er det samme - løfte frem barns lek og virkelighet som noe genuint. Skuespillerne går inn i ukjente, spennende og morsomme historier sammen med barna som får gi en hjelpende hånd gjennom forslag og deltakelse.

Håpet er å inspirere ungene til se at teateret finnes overalt - selv i lekekassa deres. Og selvfølgelig lage teater som engasjerer og underholder, sier kunsterisk leder for Isenkramteateret, Nils Petter Mørland.

Fra Oslo og ut

Forestillingen har vakt nysgjerrighet i scenekunstfeltet over hele landet og har solgt seks uker med turne før den i det hele tatt var påbegynt. Også utenlands har ryktet gått, og Isenkramteateret drar i oktober til Estlands største festival for barne- og ungdomsteater i Pärnu.

Premiere torsdag 29. mai klokken 18.00 og forestilling søndag 1. juni klokken 15.00 på Trikkehallen på Kjelsås.

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs