Gå til sidens hovedinnhold

Lokalt og internasjonalt engasjement

Førstkommende mandag gjester tidligere general-sekretær i Røde Kors, Sven Mollekleiv, Tåsen Seniorsenter.

Tåsen: Nordre Aker Røde Kors inviterer til inspirasjonstreff på Tåsen Seniorsenter. Tidligere generalsekretær i Røde Kors (1991- 2001), Sven Mollekleiv, vil i den anledning holde foredrag om "Frivillighet og humanitært engasjement i den lokale og den internasjonale hverdagen".
- Mitt utgangspunkt for foredraget er å gjøre en beskrivelse av den internasjonale risikovirkeligheten og den humanitære situasajonen, både med tanke på krig, konflikt og naturkatastrofer som er et resultat av klimaendringene, sier Mollekleiv, som i dag er direktør for samfunnskontakt og samfunnsansvar i Det Norske Veritas.
Mollekleiv sitter også som styreleder i Frivillighet Norge, et samarbeidsforum for alle frivillige organisasjoner i Norge. Tidligere har han vært styreleder i Vålerenga fotball (VIF) og leder nå ressursgruppa for VIF mot rasisme. Han har også erfaring fra fire år i styret i Amnesty International.
- Jeg vil snakke om behovet for beredskap på den internasjonale arena og berøre utfordringene på sykdomssiden både når det gjelder HIV og aidsproblematikken, men også luftveissykdommer og sykdommer som spres gjennom drikkevann, forklarer Mollekleiv.
Som styreleder i Frivillighet Norge vil han bruke sin kunnskap og sine erfaringer til å knytte disse problemstillingene opp mot behovet og betydningen av frivillighet. Han vil deretter knytte de internasjonale problemstillingene og behov til det lokale engasjement og frivillig arbeid.
- Jeg kommer til å snakke om viktigheten av å bry seg. Det vil alltid være stort behov for dette internasjonalt både på omsorgs- og beredskapssiden. Deretter vil jeg knytte dette opp mot de lokale behovene, for eksempel i Nordre Aker. Det gjelder arbeidet med eldre, med funksjonshemmede, med integrering av innvandrere- i det hele tatt områder som mange i bydelen vil kjenne seg igjen i. Dette er ting som berører oss alle, avslutter Mollekleiv.
Det vil også bli vist to filmer under møtet. Den ene er om Henri Dunant og opprettelsen av Røde Kors, den andre med klipp fra hvordan Røde Kors i dag arbeider.
Ønsker du å høre mer fra Sven Mollekleiv kan du møte opp på Tåsen Senior senter mandag 4. juni klokken 19.00.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis