Gå til sidens hovedinnhold

Lukestar med ny plate på ny planet

«Lake Toba» gav Lukestar Spellemann og en fortjent forfremmelse i 2008. Nå har Truls Heggero, bosatt på Torshov, kommet ut av hiet sitt med en plate til.

OSLO: – Jeg har stengt meg inne, vridd hodet og jobbet med meg selv, sier Truls Heggero om bandets tredje album «Taiga».

Større kontraster

«Taiga» kommer tre år etter «Lake Toba» som Lukestar fikk Spellemannsprisen for beste rockealbum i 2008.

– Vi har egentlig ikke tenkt på «Taiga» som en oppfølger. Vi er tilbake med et helt nytt konsept, sier Truls.

Den monotone rocken på forrige platen er blitt luftigere og friskere.

– Det er mer pop, og vi låter litt lettere. Kontrastene er større. Med «Taiga» er vi på en ny planet, sier låtskriveren.

Les også: Lukestar til Øyafestivalen

15 år

Lukestar startet som Lukewarm tilbake i 1995. I 2011 er det kun vokalist, gitarist og låtskriver Truls Heggero og gitarist Yngve Hilmo igjen av originalbesetningen.

– Jeg og Yngve har spilt sammen siden vi var 12-13 år gamle. Det er på en måte et livssamarbeid dette her, sier Truls, som i likhet med Yngve er fra Kjelsås.

Album ble det ikke før i 2004, med «Alpine Unit».

– Den kom ut midt i pressestreiken i 2004. Vi har vært litt forfulgt av uhell, smiler Truls.

I etterkant ser han verdien i at ting ikke har skjedd over natta.

– Vi har hatt godt av at ting har gått sakte. Vi har ikke hatt motgang sånn sett, men veldig sakte medgang. Da gjennombruddet endelig kom, følte vi oss veldig klare for det, sier Truls.

Larve til sommerfugl

Soundet til Lukestar har kommet etter årevis med kollektiv øving, prøving og feiling. Et sound som i dag er frontet av en vokalist som synger himmelshøyt i registeret.

– Det eneste jeg har gjort er å gå på bandøving to-tre dager i uken i alle disse årene. Ingen profesjonell sangpedagog eller hjelp sånn sett, sier Truls.

Den endelige viljen til å slippe seg helt løs kom av ren selvtillit.

– Den kom for fullt da vi holdt på med «Lake Toba». Jeg fikk skikkelig selvtillit av å lage musikk, og følte at jeg hadde noe å melde. En larve var blitt til en sommerfugl, smiler Truls.

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud