Gå til sidens hovedinnhold

Made in Mexico!

Eva Myrth Robbins tok med seg mann, barn og forretningsidé og flyttet fra strandkanten i Troncones, Mexico til bykjernen i Oslo.

Riddervolds plass: Fruity Keiko er navnet på forretningsideen som er gavebutikker som kan tilby det ypperste av mexikansk brukskunst, smykker og noe klær. Eva har to butikker i Mexico, og i november åpnet hun nummer tre på Riddervolds plass. God avstand mellom filialene, får man vel si.

Familiekjær

– Jeg har norske foreldre, men jeg har aldri bodd her før nå, sier Eva, og forteller om nære bånd til familien i Norge.

– Det er veldig hyggelig å ha så mange slektninger i nærheten! Vi bosatte oss i Gamlebyen fordi det var nær min kusine og gode venninne som bor på Tøyen. Men det var en tur med 19-trikken som gjorde at jeg fant dette fantastiske lokalet på Riddervolds plass. Jeg elsker Frogner!

Eva, ektemann Jim som er amerikaner, og barna August på 9 år og Eva Lilia på 4 år flyttet til Norge i august, og i november åpnet Eva Fruity Keiko.

– Det har gått så fint! Alle er så snille og vennlige med meg, både kundene og naboene til butikken. Jeg har blant annet fått masse hjelp fra folkene i Shabby Chic som ligger ved siden av. Det er jo bare tull at nordmenn er kalde og innesluttet!

Kvalitet

Man kan ikke annet enn å bli litt glad når man går inn døren til Fruity Keiko. Butikken bugner av fargerikt og frodig håndverk som må være skapt av livsglade kunstnere. Og prisen gleder!

– Jeg handler direkte med kunstnerne, og har etter hvert bygget opp et veldig godt nettverk av leverandører. Jeg har valgt ut de beste innen hvert felt, og kan virkelig garantere for kvaliteten på alt jeg har i butikken.

Trivsel

Eva, Jim, August og Eva Lilia har virkelig funnet seg til rette i Norge. Barna går i norsk skole og barnehage, og har i løpet av noen måneder gått fra å være to-språklige til å beherske tre - mexikansk, amerikansk og norsk.

Familien synes slett ikke vinteren har vært avskrekkende, og de nyter de korte avstandene til alt. Timer i bil til skole og arbeid er erstattet av korte spaserturer eller noen minutter på trikken. Og i Mexico går fremdeles business as usual.

– Vi har folk som har steppet inn for oss i Mexico og driver våre to butikker og Hacienda Eden, vårt hotell i Troncones. Og de gjør en strålende jobb, så vi kan konsentrere oss helt om vårt nye liv i Oslo!.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen