RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FORTSETTER: Som i fjor er Mads Ousdal en sprelsk Peer Gynt ved Gålåvatnet.
FORTSETTER: Som i fjor er Mads Ousdal en sprelsk Peer Gynt ved Gålåvatnet. Foto: Bård Gundersen (NTB Tema)

Mads Ousdal fortsetter som Peer

Mads Ousdal fortsetter som Peer Gynt ved Gålåvatnet.

(Kultur): Fortsetter gjør også regissør Erik Ulfsby, noe som legger grunnlaget for at Ulfbys tolkning av Peer Gynt nå vil utvikles ytterligere.

I år var Ulfsby til stede på nesten samtlige forestillinger ved Gålåvatnet.

-  En oppdager alltid noe nytt, og etter dette stevnet har jeg mange ideer, sier regissøren i en pressemelding fra Peer Gynt.

Kunstnerisk leder Iren Reppen er svært fornøyd med å ha nøkkelpersonene på plass.

- Jeg ser fram til prosessen fremover og Eriks tanker, sier hun.

- Gålåvatnet er den ideelle arena for forståelsen og kunstneriske tolkninger av Ibsens tekst. Den er skrevet om naturen og folket i Gudbrandsdalen og er et bilde på Norge og vår nasjonsbygging. For framtida ser vi oss et repertoar med ulike tolkninger av Peer Gynt ved Gålåvatnet, sier hun.

Reppen tenker også videre, mot 2017 og ikke minst på Peer Gynt ved Gålåvatnet sin framtid. I 2017 er det 150 år siden Henrik Ibsen skrev dramaet om Peer Gynt, og administrerende direktør, Marit Lien, mener det da er naturlig med en ny oppsetning.

- Da er det 150 år siden Henrik Ibsen skrev dramaet Peer Gynt. Peer Gynt er blitt satt opp i 144 ulike land, men det er hevet over tvil at det er i Gudbrandsdalen han hører hjemme. Årets forestilling har til fulle bevist dette. Det er sant som Henrik Ibsen skrev til sin forelegger i 1867; «Hvis det kan interessere Dem at vide, så er Peer Gynt en virkelig person som har levet i Gudbrandsdalen.» , sier Marit Lien. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere