RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mamma ut mot svensk voldtektsfilm: - Dere skor dere på min datter

Den svenske kinofilmen «Flocken» tar for seg en omstridt voldtekt i 2009.

(Kultur): Det å gå og se filmen innebærer at man støtter fortsatt krenking av datteren, skriver moren i en debattartikkel i Aftonbladet.

– Hele hennes historie dras frem igjen – sammen med rene løgner om vår familie som hun må forsvare seg mot, sier moren, som kaller filmen «en tredje voldtekt» av jenta – som var 14 år da hun ble voldtatt av en ett år eldre gutt på skolens toalett.

Tilstod

Gutten tilstod, men ifølge TT tok en stor del av lokalsamfunnet parti for ham og deltok i en omfattende skittkasting mot jenta, noe moren har kalt «den andre voldtekten». Senere trakk han tilståelsen, men ble felt både i svensk ting- og hovrett.

«Uppdrag granskning» tok fatt i saken i 2010, noe SVT vant flere priser for.

Familien har gjentatte ganger nektet å gi filmen sitt samtykke. Moren skriver også at deler av filmen er ærekrenkende mot familien, og usant. Hun skriver at familien ønsker en diskusjon velkommen, men at måten de har blitt mottatt av produsentene føles som «en tredje voldtekt».

- Bare inspirert

Regissør Beate Gårdeler har tidligere uttalt til TT at hun er «inspirert» av den virkelige historien, men at «Flocken» skal sees som «en ren spillefilm»

Moren mener imidlertid at hendelsene i filmen ligger så nært opptil de virkelige hendelsene at folk vil se den annerledes.

- For eksempel fremstilles jeg som en alkoholiker som mener min datter har ødelagt livet mitt. Hennes stefar, min samboer, har i filmen et incestuøst forhold til min datter. Ingen av disse delene er sant og det er krenkende og fornedrende å måtte se det på film, skriver moren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere