*Nettavisen* Nyheter.

Månestråle gjenoppstår - til alle gutters glede

TILBAKE: 70- og 80-tallets unge gutter drømte om Månestråle. Foto: (NTB Tema)

Månestråle – det kvinnelige innslaget i «Sølvpilen» – får nå sin egen bok.

(Kultur): Riktignok er de nær 120 sidene fra Egmont en éngangsutgivelse, der man har samlet fire historier hvor «Kiowaenes modigste squaw» er sentralt til stede i handlingen.

Boken byr også på en kort oppsummering av «Sølvpilen»-bladets historie i Norge, der det i sine glansdager på 70- og 80-tallet solgte opp mot 100.000 eksemplarer i måneden. Der siteres Nemi-tegner Lise Myhre slik:

«Når menn i en bestemt alder samles over en øl eller tre, begynner de før eller siden alltid å snakke om Sølvpilen og sin kjærlighet til Månestråle».

Klikk på bildet for å forstørre.

Det går hardt for seg når squawer og nybyggerkvinner slåss - men ikke om menn: Det er landretten som er stridens kjerne i historien «Squawenes krig». Foto: Illustrasjon: Egmont (NTB Tema)


Det bekrefter «Pondus»-skaper Frode Øverli i samme artikkel:

- Jeg hadde et forhold til Månestråle hver fjortende dag, og hun loste meg trygt inn i puberteten.

Men også jentene hadde et sterkt forhold til den tøffe indianerjenta. Til Rogalands Avis nylig trakk meteorolog og værkjendis Siri Kalvig frem nettopp Månestråle som sin barndomshelt, og begrunnet det slik:

– Hun var tøff, samtidig som hun var veldig pen og flott.

Ifølge Egmont-redaktør Iselin Røsjø Evensen, selv en ivrig «Sølvpilen»-fan da hun var ti, inneholder bladet historiene «Squawenes krig», «Gulltransporten», «Sølvminens hemmelighet» og «Slangegården». (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag