Gå til sidens hovedinnhold

Matte med sigar, såpe og husbygging

Matteuken på Montessoriskolen Lyse tok en interessant vending da grafiker og maler Øyvind Sand kom på besøk.

ULLERN: - Jeg tror vi tar en tur opp i andre etasje først jeg, sier Bodil Houg og viser vei opp trappene på Monterssoriskolen Lyse. Inne i ett av rommene er det full aktivitet, og på alle kanter går det barn rundt med ulike navnelapper.

- Her jobber vi med matte i hverdagen og elevene er derfor delt inn i forskjellige familier hvor de jobber med oppgaver relatert til husbygging, sier Ragnhild Ness, kontaktlærer for 5. trinn.

Lyseby

En av "familiene" består av Fredrikke (12), Mina (10), Marius (10) og Thorvald (11). Denne uken alias Tove, Turid, Frank og Per.

- Det er veldig morsomt å jobbe med dette prosjektet, med det er mye å holde styr på. Likevel tror jeg helt sikkert vi kommer til å lære mye av det, sier Fredrikke mens resten av gruppen nikker samtykkende.

- Visualisering

I underetasjen på skolen hjelper den kjente maleren Aune Sand sin far Øyvind med de siste forberedelsene. Og rett på utsiden står en gjeng svært spente elever.

- Jeg tror det blir morsomt, sier en smilende gutt mens han haster inn i rommet for å få tak i en god plass.

- Jeg skal ta for meg matematiske formler og abstrakte ting for så å visualisere disse for barna. Informasjonen har jeg hentet inn fra flere forskjellige steder og jeg håper nå at barna vil like det de ser, sier Øyvind Sand.

Vakre former

Med noen ark, en balje med såpevann og metalltråder formet, som trekanter, firkanter og diamanter gikk sand i gang med å demonstrerefor barna. Og barna, de var musestille. Men da Sand tok frem en sigar og tente på den for så å blåse røyken inn i de ulike formene av såpeskum ble det en brå slutt på stillheten.

- Det er ikke lov å røyke her inne, og jeg synes det lukter veldig vondt, uttrykte en gutt på første rad mens klassekameratene nikket samtykkende. Likevel så han raskt ut til å skifte mening da han så hvilket prosjekt Sand hadde i tankene.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant