RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener Her og Nå gjør hans sorg til sladder

JON ANDREAS HÅTUN har meldt inn Her og Nå til Pressens faglige utvalg.
JON ANDREAS HÅTUN har meldt inn Her og Nå til Pressens faglige utvalg. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det bør være min rett å bevare kontroll i min sorgprosess, sier Jon Andreas Håtun.

 I tirsdagens nummer av Her og Nå kunne leserne på fronten lese hovedoppslaget med teksten «Sorgen går ikke over», etterfulgt av en stjerne med innskriften «1 år siden hun døde!» (med utropstegn red anm).

Ble invitert til foredrag

Inne i bladet fremgår det at artikkelen er skrevet på bakgrunn av et foredrag Jon A. Håtun holdt for Kreftforeningen. Kreftforeningen inviterte Her og Nå, og annen presse, til å overvære foredraget, skriver Aftenposten.

Jon A. Håtun mistet sin kone, journalisten og forfatteren Anbjørg Sætre Håtun i fjor etter at kreften tok hennes liv. Begge to, og spesielt Sætre Håtun, var åpne om sykdommen og følgene av den.

LES MER: «Da jeg holdt hånden din kjente jeg at noe allerede var borte»

Håtun reagerer imidlertid på at oppslaget ser ut som han har gitt et intervju med Her og Nå. Han reagerer på oppslaget, og har nå klaget det inn for Pressens faglige utvalg (PFU). I et intervju med Aftenposten sier Jon A. Håtun at han opplever at sorgen hans blir gjort til et salgsargument.

I kronikken «Når sorg blir sladder» skriver han at han finner oppslaget krenkende, og at mange han har snakket med har den forståelsen av at han har gitt et intervju til Her og Nå.

- Det mest stressende etter hun gikk bort

- For meg er dette det mest stressende jeg har opplevd siden Anbjørg gikk bort, skriver han.

Her og Nås sjefredaktør Rino Rådahl sier til Aftenposten at de er lei seg for at Håtun.

- Vi har på ingen måter har intensjoner å forsterke hans sorg, men refererer fra et intervju han har valgt å dele med publiku,. Både hans og hans kone har tidligere vært svært åpne om dette, og når vi nå ble ønsket velkommen til å dekke arrangementet med ham som en av hovedpersonene, så vi ikke at dette var noe han ville reagere på, sier Rådahl til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere