Gå til sidens hovedinnhold

Mønstring med mat

Ungdommens kulturmønstring (UKM) er ikke bare sang og dans. Også kokkeglade kan mønstre.

NORDSTRAND: Ungdommens kulturmønstring, som har blitt arrangert siden 1987, er et kulturtiltak for barn og unge i hele Norge.

Gjennom lokale og nasjonale festivaler gir UKM ungdom mulighet til å vise frem det de driver med, enten det er sang, dans, filmsnutter - eller kulinariske fristelser

Kokkekunst

Unge kokkespirer kan nemlig også vise frem sine kunster under UKM. Under den lokale mønstringen i Bydel Nordstrand har ansvarlig for UKM, Geir Bjarne Listhaug, alliert seg med matspesialistene på Jacobs.

Ferskvaresjef og kokk Roar Sjåvåg har hatt kokkekurs for store og små på Jacobs i fire-fem år. Barn helt ned i syvårsalderen får prøve seg på femretters menyer under Sjåvågs ledelse.

Og vi lager ordentlig mat, ikke noe pølser her. De har laget alt fra breiflabb til foie gras. Alt smaker bedre hvis man lager det selv vet du. Laksetaco er veldig populært. Og retten "sei no more", forteller den vennlige kokken.

Nå har han sagt ja til å lede en kokkeworkshop under årets UKM i bydelen.

Vi som jobber for Jacobs er veldig positivt innstilt til alt som har med barn, mat og nærmiljøet å gjøre, sier Sjåvåg.

UKM er ikke bare sang og dans. Mat er kulturuttrykk på lik linje med alt annet, sier Listhaug.

Moro med mat

Barn og unge som melder seg på til kokkeworkshopen under UKM kommer til å starte dagen på Jacobs' eget kjøkken. Her skal de tilberede maten før ferden går videre til Lambertseterklubben. På menyen står spennende tapas og fingermat.

Vi tenker at maten skal presenteres og serveres etter sceneshowet på klubben, forteller Listhaug.

Akkurat hvordan workshopen vil forløpe, avhenger av hvor mange som melder seg på.

Blir det rundt fem stykker så blir det ett team. Blir det mange flere så blir det heller en kokkekamp mellom flere lag, opplyser Listhaug.

Men det skal være ordentlig, med uniformer og kokkeluer, sier Sjåvåg som er opptatt av at mat skal være gøy.

Og man trenger ikke å være proff for å melde seg på. Det er for alle, sier Sjåvåg.

Påmelding

I Nordstrand Bydel går den lokale UKM-mønstringen av stabelen på Lambertseter fritidsklubb fredag den 6. mars.
Søndre Nordstrand skal ikke arrangere UKM i år, men ungdom fra denne bydelen er hjertelig velkommen til å melde seg på den lokale mønstringen i Nordstrand Bydel.
Foreløpig er det elleve påmeldte innslag. Påmelding skjer gjennom UKM sine nettsider, ukm.no, eller ta kontakt med Geir Bjarne Listhaug per e-post: geir-bjarne. listhaug@bns.oslo.kommune.no.
Hvis du ønsker å melde deg på kokkeworkshopen er det best å ta kontakt med Listhaug direkte. UKM er for alle ungdommer under 20 år og frist for påmelding til den lokale mønstringen er 3. mars.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs