RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Janne og Morten Tyldum tar for seg norsk barneboklitteratur som sitt neste store filmprosjekt.
Janne og Morten Tyldum tar for seg norsk barneboklitteratur som sitt neste store filmprosjekt. Foto: Mark Ralston (Afp (NTB SCANPIX))

Morten Tyldum lager film av norsk barnebok

Sist oppdatert:
Skapt av Bobbie Peers.

(Kultur): Morten Tyldum har funnet sitt neste prosjekt.

Nemlig den norske  barneboken «Luridiumstyven» av Bobbie Peers. Peers' første barnebok om William Wenton er ventet å bli en het potet i Frankfurt under bokmessen.

Boken handler om en 12 år gammel gutt som gjemmer seg i Norge etter å ha flyktet fra London. Gutten er en mester i å knekke koder, og er i så måte noe i slektskap med den Oscar-nominerte «The Imitation Game», som satte Tyldum ettertrykkelig på det internasjonale filmkartet.

Peers er for øvrig ingen filmnovise. Han lagde kortfilmen «Sniffer» som vant Gullpalmen for beste kortfilm under filmfestivalen i Cannes.

Det er Deadline som melder om det nye filmprosjektet.

VG har anmeldt «Luridiumstyven» med ordene «super spenning, slapt språk».

Med andre ord lett oversettelig for film. Tyldum skaper filmen gjennom sitt og Janne Tyldums Norse Code, et selskap der de vil løfte ut norske verk til utlandet.

- Veldig gøy at filmrettighetene ble plukket opp så kjapt. Ekstra kjekt at det er Tyldum som har sikret seg dem. Morten er en talentfull filmskaper i verdensklasse. Han og hans team har vist en utrolig gjennomføringsevne på de prosjektene de bestemmer seg for å gjøre. Jeg har klokketro på de klarer å gjøre dette til en fantastisk film, og gi historien den skalaen og episke tyngden den trenger, sier Peers gjennom sitt forlag, Aschehoug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere