Gå til sidens hovedinnhold

Musikalske gaver til folket

Lørdag bør de som ikke er glad i musikk, dra ut av sentrum. Lydbølgene kommer til å strømme gjennom hele byen, det er igjen klart for musikkens dag, som nå heter Musikkfest Oslo.

SENTRUM: Når Oslo er fylt med musikk fra alle kanter og glade ansikter, og energiske artister gir det de kan, da kan PR-ansvarlig for Musikkfest Oslo smile. Men sol vil ikke Behnam Farazollami love i år.

For to år siden gikk jeg ut og lovet sol, det ble bare regn. I år vil jeg ikke love det, det gikk ikke så bra sist, smiler han. En ting han faktisk kan love, taust, er masse god musikk.


Dag ble til fest

Det er 16 år siden Musikkens dag startet i Oslo. Dagen har fransk bakgrunn og arrangeres på samme dag over hele Europa. Nesten.

Den dagen Europa har den, er det fellesferie i Norge. Derfor ble det tatt et valg om å flytte den, forteller Farazollami.

I år som i fjor er det scener over hele Tigerstaden.

Hvorfor endret dere navn fra Musikkens dag til Musikkfest?

Musikkfest klinger mye bedre, så det er det dagen heter nå. Det er gratis, alle typer musikk spilles. Hver type har sin musikk, sier PR- sjefen og legger til at dette er musikernes 17. mai.


Gave til musikkelskere

I år er det 30 scener, syv flere enn i fjor. Interessen for festen øker, og søknadene strømmer inn. 350 artister skal spille i år.

Alle som har talent, kunne melde seg på, det som er det viktigste er at dette er musikernes gave til folket, sier Farazollami.

Personlig pleier han å starte dagen på én scene og ta en rundtur. Han forteller at i løpet av en slik tur, finner man lett fem nye favorittartister.


Sprer glede

Målet til administrasjonen bak Musikkfest Oslo, Bureau Strom, er enkelt. Det er rett og slett å spre så mye musikkglede som mulig.

Vi fikk inn så mange søknader at det var mange vi måtte si nei til. I år var det en rekordpågang av band. Vi ønsker at alle skal spille, men det går jo ikke, så det er noen vi må si nei til, forteller PR-ansvarlig og avslører at de mottar mange rare søknader også.

Noen av fjorårets artister er også tilbake på scenen, men Farazollami synes det er hyggelig.


Mest populært

Tradisjonelt er scenen på Rådhusplassen og den i Rosenkrantzgata de mest populære. I 2003 kom det 60.000 personer til plassen, men da viste vi også EM-kvalliken mellom Norge og Danmark. Før var det mest rock på Rådhusplassen, men nå er det pop også, sier Farazollami.

En annen tradisjonell scene er Kvinnescenen i Pilestredet. Her er det kun kvinner som spiller, og de får som regel god oppmerksomhet.

Antall jenter som artister har eksplodert, og pågangen er kjempestor, forteller Farazollami.

I år finner man også en scene på Plata, hvor blant andre Jim Stärk skal spille.

Musikkfest er en veldig god dag på å oppdatere seg på hva som skjer innenfor norsk musikk, mener Farazollami.

For mer informasjon om dagen, www.musikkfest.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien