Gå til sidens hovedinnhold

Musikalske gaver til folket

Lørdag bør de som ikke er glad i musikk holde seg utenfor sentrum. Det er igjen klart for musikkens dag, som nå heter Musikkfest Oslo.

Sentrum: Når Oslo er fylt med musikk fra alle kanter og energiske artister gir det de kan, da kan PR-ansvarlig for Musikkfest Oslo smile. Men sol vil ikke Behnam Farazollami love i år.
For to år siden gikk jeg ut og lovet sol, men det ble bare regn, smiler han. En ting han imidlertid kan love, er masse god musikk.

Dag ble til fest

Det er 16 år siden musikkens dag startet i Oslo. Dagen har fransk bakgrunn og arrangeres på samme dag over hele Europa. Nesten.
Den dagen Europa har den, er det fellesferie i Norge. Derfor ble det tatt et valg om å flytte den, forteller Farazollami.
I år som i fjor er det scener over hele Tigerstaden.
- Hvorfor endret dere navn fra Musikkens dag til Musikkfest?

Musikkfest klinger mye bedre, så det er det dagen heter nå. Det er gratis og alle typer musikk spilles. Folk har hver sin musikksmak, sier PR- sjefen og legger til at dette er musikernes 17. mai.
I år er det 30 scener, 7 flere enn i fjor. Interessen for festen øker, og søknadene strømmer inn, hele 350 artister skal spille i år.
Alle som har talent, kunne melde seg på, det som er det viktigste er at dette er musikernes gave til folket, sier Farazollami.

Sprer glede

Målet til administrasjonen bak Musikkfest Oslo, Bureau Strom, er enkelt. Det er rett og slett å spre så mye musikkglede som mulig.
Vi fikk inn så mange søknader at det var mange vi måtte si nei til. I år var det en rekordpågang av band. Vi ønsker at alle skal spille, men det går jo ikke, så det er noen vi må si nei til, forteller PR-ansvarlig Farazollami.
Tradisjonelt er scenene på Rådhusplassen og i Rosenkrantzgata de mest populære, men i år er det også en helt ny scene på Plata, der blant annet Jim Stärk skal spille.
Musikkfest er en veldig god dag på å oppdatere seg på hva som skjer innenfor norsk musikk, mener Farazollami.
For mer informasjon om dagen, www.musikkfest.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis