Gå til sidens hovedinnhold

Musikere i takt

Har du en sønn eller datter som alltid har hatt lyst til å spille et instrument, eller kanskje du alltid har hatt lyst til det selv? Nå starter Erle og Erdmut Friedensburg opp fiolin og pianokurs på Røa.

Røa: - Man må brenne for det og ha et ønske om å lære seg å mestre instrumentet. Alder spiller i grunnen ingen rolle, sier Erle Friedensburg, mens ektemannen nikker samtykkende.

Konsertmester

I Tyskland hadde de begge et knippe elever som ble undervist i henholdvis piano og fiolin. Erle på sin side er utdannet pianolærer samt medlem av Norske Musikklæreres Landsforbund, Erdmut er fiolinist og har vært konsertmester i ulike orkestre både i Tyskland og Sveits.
- Der nede hadde vi begge et bredt utvalg av elever og det trivdes vi svært godt med. Nå håper vi å få til det samme på Røa, i et område med stor musikalsk interesse, sier Erdmut.
Til eneboligen i Vækerøveien ønskes alle velkommen, både unge og litt eldre, nybegynnere og viderekomne.
- Erle har jo drevet med undervisning i Norge før vi flyttet til Tyskeland, men for meg er dette nytt. Nå er det jo blitt så populært med både pianospilling og fiolin for yngre barn og vi hører stadig om noe som kunne tenke seg å begynne på kurs. Nå håper vi bare de tar kontakt, sier det hyggelige ekteparet.

Elevkonserter

Og i tillegg til musikalsk undervisning vil elevene både få mulighet til å spille for hverandre og delta på ulike elevkonserter.
- Det å skape et trygt og hyggelig miljø synes vi er svært vesentlig. Når elevene trenes i å spille for hverandre blir det også enklere for dem å spille i større forsamlinger, sier Erle.
Foreløpig har ekteparet vært rundt i lokalmiljøet med små flyers hvor de presenterer seg selv og hva de driver med. Nå håper de på positive tilbakemeldinger og et hus fullt av vakre toner.
- Vi har et Steinbergflygel som vil brukes i forbindelse med pianoundervisningen. Dette flygelet er ikke bare vakkert å se på, men det er også en fryd for øret. Det skal mye til for å ødelegge den opplevelsen, humrer Erdmut.
Ta kontakt på 22060004 eller 95237505.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene