Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal vi gi alt, dere!

Energinivået i Hovseterhallen nådde nye høyder da klasse 7B ved Rudolf Steinerskolen deltok i NRKs nysatsning "Utfordringen" sist uke.

HOVSETER: Er dere klare? Hørte ikke. Jeg sa; er dere klare? roper programleder Erik Solbakken mens han sjekker stemningen blant deltagerne inne i gymsalen.


I "Utfordringen" skal åtte norske 7. klasser vise at de er klare til å ta det høytstående "Supermerket". I hvert program geleider Solbakken én utvalgt klasse på veien mot merket, gjennom en tredelt konkurranse i skolens gymsal. Dersom elevene tilfredsstiller kravene, får de "Supermerket" til odel og eie.

Det er klart jeg vil at de skal vinne. De har vært utrolig flinke til nå, første konkurransen klarte de skikkelig bra, mens den andre gikk med en margin på ett sekund. Det gjør det enda tøffere for dem å vinne den avgjørende konkurransen, forteller Solbakken.

Kosthold og helse

Ved ribbeveggen står en tydelig spent presseansvarlig Pia Borander.

Konseptet er fokus rundt kosthold og helse på en morsom og spennende måte. Vi kom til klassen i går og ble litt kjent med elevene, og i dag er det altså klart for den siste og avgjørende utfordringen, sier hun.

Litt etter litt begynner gymsalen og fylles med medelever som vi heie klassen frem. Flere har skrevet plakater, mens andre har tatt med skikkelige dusker.
Vi skal gjøre alt for at de skal ta "Supermerket". Det hadde vært helt utrolig gøy, smiler tre jenter mens de øver på heiaropene ved ribbeveggen.

Og når lys og kameraer fungerer som det skal går startskuddet for den avgjørende konkurransen. Energien blant elevene er enorm. Det er tydelig at samtlige gir alt for å vinne.

Kom igjen nå, kom igjen! ropes det fra tribunen mens deltagerne beveger seg på benker igjennom rommet og kaster ball, en etter en, ned i en boks.

Men på siste og avsluttende oppgave, hvor en av elevene skal sparke en ball over gulvet og inn i et mål, går det galt for 7. klassingene. Ballen ender i tverrliggeren.

Neeeeeei, neeeeei, det er ikke mulig. Det er rett og slett ikke mulig, sier en tydelig skuffet medelev, mens han legger hodet i hendene.

Trist, men sant

Elevene kan nesten ikke tro det er sant, når en noe skuffet programleder viser dem opptaket. De må godta at "Superemerket" glapp på målstreken.

Det var ikke noe gøy ettersom vi klarte de to første oppgavene og trodde den siste kom til å gå bra, men sånn er det. Den gikk desverre i tverrliggeren, sier venninnene Hedda Stang Lund (12) og Kamilla Karoline Bakkelund Barski (13) og tar med seg trøstepremien ut.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker