*Nettavisen* Nyheter.

Nærmer seg nytt for Dr. Dre

GJENFORENES: Ice Cube (t.h.) hevder Dr. Dres nye album kommer 1. august. Det blir soundtrackplaten til den biografiske filmen om deres gamle gruppe N.W.A. Her er de to i sving på Universal Pictures CinemaCon i april. Foto: AP Foto: Chris Pizzello

Selv om skarpe tunger kaller Dr. Dres forventede nye album for hiphopens svar på «Chinese Democracy», lyder meldingene likevel på at det kan nærme seg slipp på noen nye låter.

30.07.15 10:23

I 16 år har Dr. Dre-fansen ventet på ny musikk fra storkanonen. Nå er det rett før, ifølge Rolling Stone – dog ikke med tredjealbumet "Detox" , som egentlig skulle utkommet i 2003 og siden visstnok har skiftet tittel.

En kilde hevder overfor musikkbladet at Dr. Dre har skrevet nye låter til «Straight Outta Compton»-soundtracket. Det forventes at veteranrapperen vil si mer om albumet førstkommende lørdag på radioprogrammet sitt, «The Pharmacy», som sendes på Beats 1-stasjonen.

Hans gamle bandkamerat fra N.W.A.-tiden, Ice Cube, hevdet da han gjestet et amerikansk radioprogram onsdag at plateslippet vil finne sted 1. august. Det var nettopp Ice Cube som overtalte Dr. Dre til å bidra med filmarbeidet.

Men Rolling Stone skriver samtidig at «en rekke andre kilder» sier at albumet – som også byr på bidrag fra Kendrick Lamar, Eminem og en «N.W.A.-gjenforening» – vil slippes på en senere dato.

Filmen «Straight Outta Compton» er premiereklar i USA 14. august. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.