Gå til sidens hovedinnhold

– Namsosband? Nei vi er østkantband

Fredag slipper bandet Sirens and us sitt debutalbum med releaseparty på Parkteatret. - Mye av inspirasjonen på plata er hentet fra østkanten, sier vokalist Bård Vold Ingebrigtsen.

LØKKA: Og bandet er stolte over å kalle seg østkantbeboere, i stedet for å surfe på musikkbølgen som har herjet i hjembyen Namsos de 40 siste årene.

– For all del, musikkmiljøet er bra i Namsos. Men vi er definitivt et Oslo øst band, sier Bård Vold Ingebritsen som er bosatt på Vålerenga.

– Vålerenga er stilt, rolig og idyllisk. Ingenting er å komme ut av gryta i sentrum og hjem til Vålerenga for å lade batteria, fortsetter han.

Prog rock

Sammen med Eirik Øien, Kjetil Bremer og Morten Strøm er de endelig klare for å erobre verden med sitt debutalbum The Trap.

Bandet er av få band i Norge som tør plassere musikken sin i sjangeren prog rock, men det er der de så uforskammet hører til.

– Vi har hentet inspirasjon fra mye bra musikk og særlig eldre progressiv rock. Av nyere musikk så ligner vi kanskje litt på Radiohead, sier vokalisten videre.

Dypere mening

Bård Vold Ingebrigtsen mener selv at de skiller seg ut fra andre band her i Oslo.

– Den nye plata vår er kanskje for de som liker å lytte til musikk med dypere innhold enn de som spiller mer kommersiell musikk. Plata vil garantert slå bedre an hos de som er musikkinteresserte, enn det at den blir spilt på fester, ler Ingebrigtsen.

Med ny plate ute, ser bandet virkelig frem til å spille livekonserter igjen.

– Vi har brukt altfor lang tid på plata. Det siste året har vi jobbet mye med den og vi har ikke fått spilt noe særlig live. Så det skal bli godt å komme i gang igjen med å spille for publikum igjen. Det er jo det som er gøy.


Fredag 22.januar står de endelig på scena på Parkteatret for å promotere sin nye cd.

– Vi tror det blir topp stemning på fredag. Det skal bli utrolig deilig å legge alt arbeidet vi har hatt med plata bak oss.

BLI FAN AV ØSTKANTAVISA PÅ FACEBOOK

Gjesteopptreden

I prosessen har bandet hatt studiobesøk av vennene Mathias Eick (Jaga Jazzist) og Siri Wålberg aka. Sissy Wish. Dette har utvilsomt bidratt til å foredle produktet.

– Siri er en venninne av meg og det var trivelig at hun ble med på en av sangene på plata. Jun har en karakteristisk stemme og duetten vi hadde er jeg fornøyd med. Mathias fikk ikke frie tøyler på sangen han bidro til, men du hører at han er en eksepsjonell måte. De to ga låtene en ekstra dimensjon, skryter Ingebrigtsen.


Bandet har også hatt faste studiobesøk med musikalsk og lyrisk rådgivning av Kjartan Kristiansen (DumDum Boys) og Jan Devik (Prudence, Junipher Green, Folque).

– Det er nå ting skal skje for oss. Det går ikke an å gjøre noe uten å servere og det er det vi gjør med denne plata, avslutter Bård Vold Ingebrigtsen.

VINN BILLETTER OG CD: Ta quizen her

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping