Gå til sidens hovedinnhold

Når de "døde" rocker

Hovedstadens punkere går en god uke i møte.

GRENSEN/MARIDALSVEIEN: Punken er blitt erklært død med jevne mellomrom siden den først oppstod i England på midten av 70-tallet.

Dette har blitt tilbakevist tallrike ganger gjennom historien, og førstkommende tirsdag får vi nok et bevis: UK Subs, som slapp sin første punkkreasjon for godt over tredve år siden.

Hvem snakket om døden?

Ekte punker

Bandets 65 år gamle vokalist Charlie Harper, som grunnla bandet i sin tid, er selve legemliggjøringen av punkattitude.

Mens Johnny Rotten (vokalist i Sex Pistols) medvirker i reklamefilmer og deltar i Celebrity Big Brother, står Harper på scenen med Black Flag-skjorte og sin umiskjennelige blonde piggsveis og skriker "Warhead" til den nye generasjon punkeres store glede.

UK Subs, som er en forkortelse av UK Subversive, hadde sin storhetstid på starten av 80-tallet, med to singler på top 40-lista og europaturne med Ramones.

Med en diskografi som rommer hele 22 album er det lite å utsette på produktiviteten. Bandet er også kjent for sin harde turnevirksomhet, som for øvrig har ført til et tredvetalls utskiftninger i line-upen opp gjennom årene.

Nevnte Harper er eneste orginalmedlem i dagens bandbesetning.

Norsk punk i 40 år

Men det skjer ting før helgen også, må vite. Allerede i morgen blir det helaften med norsk punk på det alternative utestedet Taxi Take Away.

DJer som har rundet eller nærmer seg 40, varter opp med norsk punk fra de siste 40 årene.

Arrangementet er en del av By;Alarm - et motarrangement mot bransjetreff og prisutdelinger.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin