GRÜNERLØKKA: Jeg liker at det koker litt, sier koreograf og Grønlandbeboer, Henriette Pedersen, som i kveld er klar med den noe bisarre forestillingen "The Problem Has No Name" på Black Box.

Naturlig

Handlingen i stykket foregår i noe som kan se ut som et hotellrom, der en mann og en kvinne er i dialog. I følge Pedersen er det en noe bisarr dialog, mye kostymer og innslag av både dyrelyder og parrende dyr, i en scene som beveger seg i grenseland mellom drøm og virkelighet. Likevel synes hun det hele er den naturligste ting i verden.

Det blir bare sånn. For meg er det ikke rart, og jeg gjør ikke dette for å sjokkere eller være annerledes, det bare kommer til meg, sier hun.

Men hvilke tilbakemeldinger får du fra publikum?

Jeg har fått høre "din gærne, gærne jente", men noen elsker det og noen hater det, sier Pedersens, som mener hun selv har en egen evne til å få fram de litt rare sidene i mennesker.

Jeg har jobbet veldig tett med skuespillerne, og det har vært veldig gøy. Vi har ganske lik humor, og så klarer vel jeg å trekke fram det litt rare i dem, ler hun.

Trodde det var krim

Men selv om stykke kan virke uforståelig og en smule surrealistisk vil Pedersen at folk skal komme å se stykket.

Jeg vil ikke legge noen føringer for hva folk skal tolke, jeg håper folk kommer hit og de skal få føle og tenke akkurat det de vil. Det er ingenting som er feil eller riktig, sier hun, og legger til at selvom det kommer tydelig fram at det har blitt begått et drap i forestillingen, er det ikke sikkert hvem som har begått mordet.

Det stilles mange spørsmål, men jeg er ikke sikker på hvem som har begått drapet selv heller, sier hun, og legger til at selv sjangeren har vært vanskelig å definere.

Først så trodde vi det var en krim, men nå tror jeg kanskje det er en litt rar dramakomedie, smiler hun, og oppfordrer folk til å føle seg frie til å le under forestillingen.

Jeg trenger publikummere som tør å le når ingen andre ler, sånn at alle skjønner at de kan le når de føler for det, sier hun. Og ler.