*Nettavisen* Nyheter.

Nettaviser med betalingsmur slipper moms

LESINGEN AV NETTAVISER går opp, men ikke alle nettaviser får momsfritak. Blant dem som ikke gjør det, er Nettavisen. Årsaken er at avisen ikke tar betalt for lesing av nyheter.

Fritaket skal godkjennes i ESA.

07.10.15 13:10

(Kultur): - Det avgiftsmessige skillet mellom papiraviser og elektroniske nyhetsmedier har i en årrekke vært et vesentlig hinder for innovasjon og utvikling i mediebransjen. Når vi nå fjerner dette hinderet sørger regjeringen for at mediebransjen kan utvikle og tilby fremtidsrettede medieprodukter til brukerne, uavhengig av plattform, sier kulturminister Thorhild Widvey i en pressemelding om årets statsbudsjett.

I dag slipper papiraviser moms, mens et nyhetsmedium som for eksempel heldigitale nyhetsmedier som Nettavisen må betale full moms på 25 prosent. Det må avisen fortsette med.

- Dette momsfritaket har ingen betydning for Nettavisen, vi må fortsatt betale full moms. Fritaket vil først og fremst gjelde brukerbetaling, sier Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum.

Fritaket for moms skal omfatte alle medier som tar betalt og som i hovedsak består av nyhets- og aktualitetsinnhold.

Merverdiavgiftsfritaket må godkjennes av EFTAs overvåkningsorgan (ESA) før det kan tre i kraft.

- Regjeringen har en tett og god dialog med ESA om saken, og arbeider å få saken avklart så raskt som mulig. Når ESA formelt har godkjent fritaket, vil Finansdepartementet endre merverdiavgiftsforskriften så raskt som mulig og iverksette fritaket, sier kulturminister Thorhild Widvey.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.