Gå til sidens hovedinnhold

Nissenrevyen i rute

Drama-elevene satser alt på Hartvig Nissens skolerevy "Moralistene 09" skal bli en hit. Sånt ofrer man gjerne en juleferie for. Det er det verdt, mener Sondre Hopstad.

FROGNER: Det syder av aktivitet i tredje etasje på Hartvig Nissen videregående skole. 8.januar er det premiere på skolerevyen "Moralistene 09".

I en by med lange og tunge skolerevy-tradisjoner, legger elevene ekstra mye prestisje i å levere en solid forestilling. Derfor bruker de mange av døgnets timer på å få de siste bitene på plass før premierekvelden.

Lite ferie

PR-sjef Sarakka Gaup svinser rundt på sparkesykkel med en ropert rundt armen. Hun og de andre skal ut med demonstrasjonstog i Frogner-gatene. Et PR-stunt for revyen.

Sondre Hopstad (18) fra Hovseter og Victoria Steen Svendsen (18) fra Ullevål Hageby er to av revysjefene. I ett av klasserommene prøver de å puste ut litt mellom slagene. Det har vært lite juleferie, og mye jobbing.

Mye jobb

Vi valgte skuespillerne i oktober. Oversiktene over aktene er på plass. Og innimellom alt er det masse jobb. Det er mye som skal på plass foran en slik forestilling, sier Steen Svendsen.

Det er utrolig mange som ofrer veldig mye for revyen. Men det er verdt det, sier Hopstad.

Det er planlagt totalt 19 forestillinger.

Moral og sånn

Hopstad og Steen Svendsen vil ikke røpe alt for mye om hva du vil få i revyen.

Janteloven og moralister er to av stikkordene. I andre akt blir det en morsom vri på det hele, sier Steen Svendsen.

Med unntak av innleid band, gjør dramaelevene alt selv. Bak scenen vil det jobbe om lag 30 mennesker.

Det er mange på scenen, men også mange du ikke vil få se. Men disse gjør en svært viktig jobb, sier Hopstad.

Dramagjengen har med én skuespiller fra de allmennfaglige studieretningene. Steen Svendsen ser gjerne at det blir flere.

Jeg håper at skolerevyen kan bli et sted der alle elevene møtes. Jeg anbefaler det på det varmeste. Dette er veldig gøy, sier hun mens Hopstads telefon ringer.

Han må løpe ned og gjøre seg klar til "demonstrasjonstoget". Skolereyven er på vei.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk