Gå til sidens hovedinnhold

– Folk har jo gode sko og jakker

– Gjennomføringen har vært super! Masse bra musikk og mer enn 30.000 mennesker innenfor portene de fire festivaldagene. Det er bra.

Frognerbadet: Jørgen Roll er i innspurten på årets Norwegian Wood-festival, nedrigging og opprydding er i full gang, og en sliten festivalsjef har enda noen runder å gå før han kan hvile seg litt. Men like blid er han.

Biletter i døra

– Det ser ikke ut til at dårlig vær skremmer de musikkglade, selv når det regnet som verst fredag og lørdag solgte vi billetter i døra. Roll smiler.

Se bilder fra alle dagene i Frognerbadet her

Artistene har levert alle som én, og i regnet lørdag kveld var for eksempel hyggefaktoren stor under regnponchoene da Van Morrison leverte i toppklasse. Grålilla og klissvåt søle gjorde at et særdeles lydhørt publikum sto ganske så stille og nøt musikken. Dansing var risikosport.

Supergitarist Mark Knopfler gledet rundt 8000 mennesker søndag, og på tross av vond rygg så det ut til at han trivdes i badet. Selv solen viste seg aller nådigst frem på avslutningsdagen.

– Ingen alvorlige hendelser, blide mennesker, god stemning, masse bra musikk og full klaff på alt untatt været. Vi smiler, sier Jørgen Roll, og gir opp å skjule gjesp nummer 10.

Tenker på morgenbaderne

Festivalsjef Sten Randers Fredriksen, ansvarlig for arenaen og en av grunnlegerne av Norwegian Wood tar ansvaret for Frognerbadet på alvor. Det er klart at en slik festival setter spor, særlig når været er så dårlig som i år.

– Vi har stadig morgenbaderne i tankene, det kan jeg love! Og alle andre også, som elsker dette badet. Det ser ille ut nå, men ingenting er ødelagt. Naturligvis forstår vi engstelsen fra alle som elsker dette stedet, men her blir det snart grønt og fint igjen.

Sten Randers Fredriksen forteller kjærlig om 60 år gamle lang, dype og sterke gressrøtter.

– Gresset er der, det er bare veldig møkkete. Noen regnskyll og litt sol og vind, så er gressmatten grønn og fin igjen. Vi ville aldri hatt festival her hvis det medførte uopprettelig skade. Et par steder har vi hatt uhell og det har blitt groper og spor – de fylles og dekkes med ferdiggress av gartner – selvsagt på vår regning. Vi jobber tett med gartnere og bademester. Tro oss, her blir det grønt og fint igjen!

Vår Norwegian Wood-dekning:

Les: Torsdag i Frognerbadet

Se: Bilder fra Frognerbadet torsdag

Les: Dag to i Frognerbadet

Se Bilder fra fredag

Les: Vått i Frognerbadet lørdag

Se: Bilder fra lørdag her

Les: Festivalens siste dag

Se Bilder fra søndag

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping