Gå til sidens hovedinnhold

Fuktig frivillighet på festival

Det skal mer enn bare gode artister til for at Norwegian Wood blir en suksess. Et apparat med nesten tusen ansatte og frivillige holder festivalhjulene i gang.

FROGNERBADET: Norwegian Wood består av så mye mer enn artistene som underholder, det er et helt spekter av frivillige og andre aktører som får festivalen til å gå som smurt for tyvende gang i historien.

Norwegian Wood

Hans Christian Vollan er ansvarshavende for Røde Kors Oslo under festivalen. (FOTO: Anita Bakk Henriksen)

Hans Christian Vollan, Røde Kors Oslo

- Vi er sanitetsvakt for publikum og funksjonærer, og alt som har med helse å gjøre vil vi bli kalt opp på, forteller Vollan.

De kan hjelpe med alt fra astmaanfall til vonde føtter. Røde Kors har derimot ikke leger eller medisiner, så om noe mer alvorlige skader inntreffer har de løpende kontakt med 113.

- Det var en hendelse i går hvor vi måtte ha assistanse, men det var ikke festivalrelatert. Det skjer stort sett veldig lite her, men om vi skal være observante på noe helt spesielt ville vel det vært skliskader nå som det er så mye gjørme på området, sier Vollan.

Og de er vant til å være til stedet på konserter, selv om dette er første gang på Norwegian Wood.

- Vi har hovedansvaret ved Oslo Spektrum, så dette er ikke nytt for oss, sier han.

Norwegian Wood

Asse Katrine Bakken serverer deg gjerne en kald pils i baren. (FOTO: Anita Bakk Henriksen)

Aase Katrine Bakken, frivillig i baren.

- Jeg jobbet her i fjor også, og det er en veldig fin festival å jobbe på. Masse hyggelige folk og super stemning, sier Bakken, som innrømmer at regnet dessverre bremset salget av øl litt i går.

- Ja, det er kanskje ikke så rart om man må klampe seg opp en gjørmesti i pøsregn for å få seg en kald pils, men vi håper på bedre vær, sier hun og smiler.

Norwegian Wood

Sunniva Myrvold og Lise Rafaelsen selger Ben and Jerrys iskrem på tross av det våte og kalde været. (FOTO: Anita Bakk Henriksen)

- Jeg jobbet her i fjor også, og da var det også dårlig vær, men vi solgte overraskende mye is allikevel, sier Lise Rafaelsen.

Begge jentene synes det er en fin festival med mye mindre rølping enn andre steder.

- Det er nok en litt eldre målgruppe her, om pappa skulle gått på en festival måtte det ha blitt Norwegian Wood, sier Lise og smiler.

- Vi skal jobber her både lørdag og søndag så som alle andre ønsker vi at solen titter frem sånn etterhvert, sier Sunniva.

Norwegian Wood

Politiet er også til stedet på Norwegian Wood for å holde ro og orden. (FOTO: Anita Bakk Henriksen)

- Arrangørene her er utrolig profesjonelle, og gjør en god jobb med sikkerheten så det er aldri noen problemer her, sier en av politibetjentene.

Begge to velger å være anonyme på grunn av andre oppdrag innen politiet, men tar gjerne en prat allikevel.

- Så klart er det alkoholen som kan bli det største problemet på festivaler, men som sagt så oppfører folk seg her veldig bra. Og det er hyggelig for oss med et lite avbrekk i hverdagen, selv om det regner!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem