Gå til sidens hovedinnhold

Greni hyller Clapton før Norwegian Wood

Norwegian Wood er en populær scene blant norske artister. Vi har snakket med tre av dem som er stolte over å ha vært på plakaten.

FROGNERBADET: I dag står legendariske Eric Clapton på scenen i Frognerbadet, en artist som har gjort første dag av Norwegian Wood utsolgt på rekordtid.

SE BILDESERIE FRA NORWEGIAN WOOD ONSDAG

Del på Facebook

BigBang var oppvarmingsband for Clapton under onsdagens konsert i Globen i Stockholm. Vokalist og gitarist Øystein Greni hadde nervene i sjakk da vi snakket med ham kun timer før konserten.

– Hvor tøff er Eric Clapton i deres bok?

– Det finner vi ut i kveld når vi varmer opp for ham, men vi har vært fans av låtene hans siden vi var små....Layla!, sa Greni til dittOslo.

LES OGSÅ: Glad Greni på Øya

Når det kommer til hvem Greni helst ville ha sett og hørt på under årets Norwegian Wood, er det ingen tvil:

– Jeg er blodfan av Don Henley og Eagles, så mandagens konsert skulle jeg gjerne ha fått med meg, sier Greni.

Han har selv spilt på Norwegian Wood, og vil gjerne stå på scenen i Frognerbadet igjen.

– Det er herlig, gøy og rørende!

LES OGSÅ: Har Greni fra seg

- Ringo er Ringo!

Også Dum Dum Boys trives i Frognerbadet – på alle måter. Trommis Sola Johnsen liker årets artistliste med gamle stjerner.

– I min bok er nok Ringo tøffest. Jeg har ikke noe forhold til Clapton, utenom et par låter. Ringo er Ringo, the one and only!, slår trommeslagerkollega Johnsen fast, og forteller at han dessverre ikke får med seg festivalen i år.

– Både Patti Smith og Nick Lowe er gamle helter. Og jeg har selvfølgelig hørt «Hotel California» som er en tidligere klinelåt, sier Johnsen.

LES ALT OM NORWEGIAN WOOD HER

Johnsen er imponert over hva arrangørene har klart å få til. På scenen har han selv sittet godt og kost seg hver gang.

– Det er vakkert med publikum i naturlig amfi, og en kjempestemning. Det er ikke bestandig rockeband virker i dagslys, men folkene i Norwegian Wood har virkelig fått til akkurat det.

Den tøffeste gitaristen

Gutta i Hellbillies har et godt forhold til Eric "Slowhand" Clapton, og er av den klare oppfatning at publikum kan glede seg storveis.

– Clapton var kanskje den tøffeste gitaristen jeg visste i «Cream» – «Blind Faith» og «Derek and the Dominoes» perioden. Jeg var stor fan helt fra han spilte med John Mayall's Bluesbreakers. Det er spesielt denne tidlige perioden som har gjort mest inntrykk på meg, og ikke minst samarbeidet med Duane Allman på Derek and the Dominoes albumet var fantastisk, sier frontfigur Aslag Haugen i Hellbillies.

HELLBILLIES: – Si hva du vil, men plata er ikke dårlig

Fantastiske omgivelser

Det er flere artister han kunne tenke seg å oppleve under Norwegian Wood, men på grunn av egen turnevirksomhet får Haugen bare med seg konserten med Eagles.

– Da håper jeg på en varm sommerdag, badet med låter fra et band som på mange måter var soundtrack til min egen ungdomstid, sprudler han.

Hellbillies har spilt på Norwegian Wood tre ganger, og sier det er en festival som alle norske artister vil spille på

– Jeg ser det som en bekreftelse på at det man jobber med blir lagt merke til. Det er fantastiske omgivelser, men jeg er alltid nervevrak ti minutter før jeg skal på scenen, avslutter Hellbillies-Haugen.

LES ALT OM NORWEGIAN WOOD HER

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping