Gå til sidens hovedinnhold

Ringos herremenn på musikalsk guttetur

Norwegian Wood runder i år sin 20. festival, og er oppkalt etter en Beatleslåt. Hva er vel da mer naturlig enn å ha en ekte Beatle på programmet?

FROGNERBADET: Og publikum jubler elektrisk når selveste Ringo Starr (70) entrer scenen og hilser til publikum på superstjernevis med et rungende «Hello, Norwegian Wood!», før han eplekjekt og småironisk nynner på den kjente introen til låten: «I once had a girl, or should I say she once had me...»

Del på Facebook

Ringo hadde meg seg stjernelag

Ringo Starr var faktisk den første Beatle som erobret hitlistene som soloartist, i årene 1971-1975. En av disse låtene, «It Don’t Come Easy», åpner ballet i Frognerbadet. Ringo smiler blidt med britisk selvsikkerhet og synger linjen «Open your heart and come toghether».

Det merkes raskt at det kanskje var greit John Lennon og Paul McCartney sang mest i The Beatles, men Ringo skal ha for at han er en entertainer, med smittende entusiasme og stor spilleglede.

SE BILDESERIE FRA KONSERTEN HER

I sitt «All Starr Band» har Ringo med seg Richard Page fra Mr. Mister, Edgar Winter (keyboard og sax), Gary Wright (ex. Spooky Tooth), Rick Derringer, Gregg Bissonette (trommer) og Wally Palmar (ex. Romantics).

Alle bidrar med sine egne låter, samt en rekke herlige Beatlesperler som «Yellow Submarine» og «I Wanna be Your Man». Ringo Starr har gitt ut plater og turnert med sine All Star Band siden 1989, og prosjektet er således to år eldre enn Norwegian Wood festivalen.

LES OGSÅ: Ringo Starr til Norwegian Wood

Page ga frysninger på ryggen

Ringo forteller at Paul McCartney alltid blir spurt om å bli med, men at han aldri har tid til Ringos «All Starrs». De herremenn som imidlertid har takket ja, har for det meste passert 60 år, men oppfører seg som glade guttunger på scenen, med instrumenter i hånd og et knippe sterke låter hver på repertoaret.

LES ALT OM NORWEGIAN WOOD HER

Særlig løfter stemningen seg når Richard Page fra Mr. Mister drar 80-tallshitene «Kyrie» og «Broken Wings» – låter som gikk rett til topps på singlelistene i USA i 1986 og 1985.

Page har en fantastisk stemme, og frysningene på ryggen skyldes mer enn de 14 fuktige gradene i luften.

Trommehelt

For Ringo Starr er denne junikvelden aller første gang han spiller på norsk jord.

Som trommis i The Beatles skapte han en ny rytmisk skole bak trommesettet, og velkjente Phil Collins har sagt at ingen, absolutt ingen, har klart å kopiere den særegne teknikken Ringo gjorde på legendariske «Hey Jude» og «Get Back».

Sola Johnsen, trommis i Dum Dum Boys, minner også om at Ringo er en stor artist og en unik og anerkjent trommeslager, selv om han bokstavelig talt havnet litt bak Paul McCartney, John Lennon og George Harrison i oppmerksomhet.

– Ringo er tøff. Ringo, the one and only!, stråler Sola Johnsen om mannen som topper plakaten i Frognerbadet lørdag.

Varierte tilbakelytt

– I dette bandet må alle legge igjen egoet i garderoben, sier keyboardist og saksofonist Edgar Winter om stjernelaget Ringo Starr har samlet for anledningen.

Den langhårede sølvreven slipper til med sin superhit «Free Ride», mens kamerat Wally Palmar følger opp med en oppdatert versjon av Romantics-slageren «Talking in your sleep».

Gary Wright var bestekompis med George Harrison, og gjør en annerledes låt med sin indiskinspirerte «Dream Beaver».

Alle bidrar og det er tydelig at de har det moro sammen. Men Ringo er sjefen, og kledelig kokett introduserer han sine Beatles-klassikere med å si: «This is another song from another band I used to play in...»

Stemningen blant publikum er god og rockefoten går heftig på de fleste. Konserten har likevel et visst internt preg.

Gamlegutta har sjarme så det holder, men vi faller ikke pladask. Men at Ringo er kul og har kule kompiser, ingen tvil! Og avslutningen med «With a Little Help From My Friends» er helt på sin plass.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping