Gå til sidens hovedinnhold

Suksess i «gjørmebadet»

Det var nok av utfordringer under årets Noorwegian Wood med både striregn og masse søle, men med mange musikalske høydepunkter og over 40.000 besøkende ble festivalen en suksess.

FROGNERBADET: - Alle de frivillige har gjort en helt utrolig jobb, og vi har fått tommel opp fra samtlige av artistene som har vært her, sier festivalsjef Jørgen Roll.

Del på Facebook

Han kan fortelle om frivillige som har jobbet døgent rundt med å fjerne gjørme og sett ut paller på området.

– De har jobbet natten igjennom, og sørget for at dette har blitt en prikkfri festival, sier Roll.

Les også: Fuktig frivillighet på festival

Drikker mindre øl i regnet

Selv om det har vært mange festivaldeltakere på årets Norwegian Wood bremset regnet for ølsalget de første dagene.

– Klart at folk drikker mindre øl når det regner, men i det store og hele er vi fornøyd allikevel. Metal-fansen kan drikke, sier Roll og refererer til søndagens Enslaved- og Mastodon-konsert med blå himmel og sol.

Vrient bongsystem

Generelt virket ikke de besøkende så særlig brydd av været, men dittOslo møtte flere negative reaksjoner på bong-systemet til Norwegian Wood. Noen boder tok bare bonger, mens noen tok bare penger, og andre tok begge deler. I tillegg var det bong på 20 kroner, 35 kroner, 70 kroner vin, og 70 kroner øl, noe som i prinsippet betyr at du ikke kan kjøpe øl med vinbongen din selv om det koster det samme.

– Bongsystemet er oppe til diskusjon hvert eneste år, og jeg er sikker på at det vil bli snakket om i år også, sier Roll og understreker at salget går lettere unna med bonger enn penger.

Les også: – Vi ser mange som faller på rompa, men de klarer alltid å redde ølglasset

Musikalske høydepunkter

Men når alt kommer til alt handler festivalen om de som står på scenen, og det har vært den ene storheten etter den andre i år, og terningene har vært gode jevnt over.

– Det har vært mange musikalske høydepunkter, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med årets festival, sier en litt sliten, men glad festivalsjef.

Norwegian Wood:
Arve Isdal i Enslaved viser her hvor stor entertainer han er på scenen. (FOTO: Anita Bakk Henriksen)

Les alt om Norwegian Wood her!

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping