Gå til sidens hovedinnhold

– Vi ser mange som faller på rompa, men de klarer alltid å redde ølglasset

De flerfoldige millimetrene med regndråper som pøser ned over Oslo skaper musikalsk gjørmefest på Norwegian Wood.

FROGNERBADET: Etter flere dager med striregn, ligger søla tykk over hele området på Norwegian Wood. Folk kjemper seg frem mens gummistøvlene lager den velkjente svuup-lyden for hvert tråkk.

Del på Facebook

En kan se dem som gremmes av synet som møter dem ved inngangen, der de kikker ned på de hvite fritidsskoene og innser at dette nok blir den aller siste gangen dette skoparet kan brukes.

LES ALT OM NORWEGIAN WOOD HER

LES OGSÅ: Fuktig frivillighet på festival

Iherdig kamp

I passasjen ved inngangen ser vi to damer fra frivilligstaben som kjemper en iherdig kamp mot tyve centimeter søle i det de forsøker å rette ut den strategisk plasserte pressenningen som festivalfolket skal gå på.

- Vi ser mange som faller på rumpa, men de redder jaggu ølglasset, sier de to og smiler litt moderlig av de som kommer i høye hæler eller tøysko akkurat i dag. For At det blir en fuktig skivebom, er det ingen tvil om, forteller Mette Furu fra Ekeberg og Guri Meringdal fra Røa som begge er frivillige under Norwegian Wood, i Trivsel og Miljø-gruppa.

Norwegian Wood

Han her hadde heldigvis ikke et ølglass å redde. (FOTO: Anita Bakk Henriksen)

Høyhælt risikosport

De har også sett mange som ikke er helt forberedt på vær- og føreforholdene.

- Ja, vi har sett et par jenter i høyhælte sko, eller i sånne fine hvite små tøysko, sier Furu og småler.

Også i presseteltet er det mye snakk om gjørma og været. DittOslo ble gjort oppmerksomme på en liten bildeserie fra en av de andre fotografene. Han hadde steg for steg bilder av en som tryna i gjørma.

- Jeg har sittet og ventet på at noen skulle falle, sier fotografen fra Nettavisen og smiler lurt.

Den fuktige værtypen og gjørmehavet til tross, folk virker i overraskende godt humør, og lørdag aften summes det forventningsfullt i festivalområdet. Vi har jo en ekte Beatle på plass. Og våre egne superhelter i deLIllos, selvsagt.

N.W2

Gummistøvler er det eneste riktige å ha på bena under årets Norwegian Wood. (FOTO: Anita Bakk Henriksen)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping