Gå til sidens hovedinnhold

Nøtteknekkeren setter høytiden i gang

Onsdag starter jula i Operaen. Nasjonalballettens Nøtteknekkeren setter høytiden i gang i Bjørvika. Nå kan publikum også vinne billetter til de utsolgte forestillingene.

Dette var den første produksjonen som ble utsolgt i det nye huset i Bjørvika. Nøtteknekkeren er den ultimate førjulsopplevelsen for mange og onsdag 3. desember er vi i gang igjen, med sesongpremiere på Hovedscenen.

Innen 23. desember vil drøyt 20 000 mennesker fordelt på 17 forestillinger ha fått med seg Nasjonalballettens populære oppsetning, med koreografi av Dinna Bjørn.

I ny drakt

I mer enn 40 år, siden den første versjonen ble vist i Folketeaterbygningen på Youngstorget, har Nøtteknekkeren vært juletradisjon for mange tusen store og små.

Til det nye huset har oppsetningen fått en ansiktsløftning og det er en enda bedre og mer fargerik utgave du nå får se.

Den Norske Operas orkester framfører Peter Tsjaikovskijs musikk, under ledelse av Ingar Bergby og Terje Boye Hansen.

Kom i julestemning

Nøtteknekkeren er noe helt spesielt. Den er mer enn en nydelig ballettfortelling om lille Claras jul der en prins, feer, en snødronning, en musekonge og dans fra alle verdenshjørner dukker opp.

Den er mer enn klassisk ballett på høyt nivå, skjønne kostymer og gripende musikk. Nøtteknekkeren er også små barn som i pausen danser rundt i foajeen og prøver å stå på tå i tunge vinterstøvler.

- Og ikke minst tør vi påstå at Nøtteknekkeren er julestemning like mye som pepperkaker og ribbe er det, sier arrangørene i en pressemelding.

Vinn gratisbilletter

Til årets oppsetning trekker de også ut to gratisbilletter til hver forestilling. Bli med på Operaens konkurranse på deres hjemmesidewww.operaen.no og fortell hvorfor nettopp DU fortjener to billetter til en kveld med Nøtteknekkeren.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene