*Nettavisen* Nyheter.

Økt NRK-lisens: - Skulle ikke den bort?

Twitter var ikke imponert over økt moms og NRK-lisens, tross skattelette.

07.10.15 12:31

(Kultur): Tross uttalt motstand mot NRK-lisens, og varsling om at denne skal ettergås av en nyoppnevnt kommisjon, ble det onsdag klart at NRK-lisensen øker med 79 kroner.

Men av dem går bare 25 kroner til selve NRK. Resten går i statens lomme som følge av økt moms.

Både lisensen og de andre momsøkningene på kulturelle opplevelser og tjenester som reise og kino ble heftig kommentert på Twitter.

- Slik blir din nye NRK-lisens? Skulle ikke den bort?, skriver en bruker.


I september ble det kjent at 224.000 droppet å betale NRK-lisensen.

Av de 79 kroner som lisensen øker, er mesteparten moms. Den reelle økningen for NRK er 25 kroner per lisensbetaler.

Nå varsler kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen nedbemanning i NRK.

SE ALT: Dette betyr statsbudsjettet for din lommebok


SE OGSÅ: Her er Sivs store hemmelighet


Flere på Twitter påpeker at selv om det blir skattelettelse for svært mange, tar den blå blå regjeringen igjen i andre henseende for vanlig folk. Den såkalte «moroskatten» spiser seg inn på dyrere flyreiser og hotellopphold, dyrere kinobilletter og dyrere bensin.


Også på Nettavisen debatteres saken:

- Jeg har vært en stor tilhenger av NRK i mesteparten av mitt liv, men kostnadsutviklingen hos NRK har blitt for stor de siste 10-20 årene. Jeg tror de må nedskaleres kraftig for å unngå det uungåelige; å bli avviklet i dagens form. Det er ikke nødvendig å bruke store mannskaper og topp utstyr i enhver sammenheng for å lage god/informativ TV. Selv jeg som er 60 år, ser jeg langt, langt mindre «gammeldags TV» enn før. Facebook, Youtube m.fl. byr oftere og oftere på både fantastisk underholdning og nyttig stoff, og i bedre og bedre kvalitet. Hvis lisensen halveres, vil dagens ordning sannsynligvis aksepteres i ennå noen år. Men, det fører jo til en kraftig reduksjon i bla. antall journalister og produksjonselskap. Noe som er uungåelig uansett, når det er hundretusener av slike som gjerne jobber gratis, skriver en.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.