RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LEDER: Per Boye Hansen får ikke fornyet sitt åremål ved Den norske opera.
LEDER: Per Boye Hansen får ikke fornyet sitt åremål ved Den norske opera. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)

Operasjefen: - Jeg er svært opptatt av en god dialog med mine ansatte

Sist oppdatert:
Per Boye Hansen svarer på kritikken mot hans lederstil.

(Kultur): Denne uken ble det klart at operasjefen må gå fra sin stilling når åremålet hans går ut i 2017.

Denne avgangen er ikke frivillig, og skyldes en helhetsvurdering, sa administrende direktør Nils Are Karstad Lysø i en pressemelding.

Det ble også klart i meldingen som Den norske opera sendte ut at Per Boye Hansen ønsker å fortsette.

- Tungt hjerte

- Det er med tungt hjerte jeg må meddele at mitt åremål ved Den Norske Opera & Ballett ikke vil bli forlenget. Etter samtaler og forhandlinger med administrerende direktør og vårt styre, har det ikke lykkes oss i å komme frem til den felles forståelse som er nødvendig for et fornyet langsiktig samarbeid. Jeg vil stå i stillingen ut mitt nåværende åremål som utløper 1. august 2017, og ser frem til å realisere de planene som er lagt. Jeg vil gjøre mitt ytterste for at Nasjonaloperaen skal fortsette den kunstneriske veksten vi har opplevd de siste årene, og gleder meg til å dele tiden fremover med så mange fantastiske medarbeidere, i dialog med et voksende, engasjert og interessert publikum, sa Hansen.

Onsdag skrev Aftenposten at operasjefen må gå mot sin vilje blant annet på grunn av sin lederstil.

Avviser kritikk om lederstil

Boye Hansen var da i Wien og kunne ikke svare. Han har fått svært mye skryt og heder for å ha løftet Den norske opera både her hjemme og ute siden han tiltrådte i 2011.

I en ny sak i Aftenposten torsdag svarer Per Boye Hansen at han ikke helt forstår kritikken om at hans lederstil skal ha vært hovedproblemet.

- Jeg har erfaring nok som leder fra ulike institusjoner til å kunne hevde at så ikke er tilfelle. Jeg er svært opptatt av en god dialog med mine ansatte og mener at jeg i det daglige arbeidet med medarbeiderne i administrasjonen, bidrar til vårt gode arbeidsmiljø, skriver Hansen til avisen.

Boye Hansen har vært leder for en rekke store institusjoner internasjonalt og her hjemme, sist Festspillene før han ble hentet til Den norske opera.

Men han sier også til Aftenposten at å bestemme repertoar og kunstnerisk stil gjør at ikke alle alltid får den oppgaven de ønsker seg.

- Å skape kunst er ingen øvelse i demokrati, sier han til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere