Gå til sidens hovedinnhold

Optisk sentrum

Kunstner Sverre Schyberg Olsen fra Slemdal er klar med sin tiende separatutstilling. På Galleri Elenor får han igjen utfolde seg fritt .

Majorstuen: - Mye kommer av inspirasjonen jeg fikk på Azorene. Det er varme farger og bevegelser i bildene, forteller Olsen, mens han lar hånden hvile i venstre kant av bildet.
- Dette har jeg kalt "Lost Madonna". Grunnen er at det riktige bildet jo er forsvunnet, så jeg måtte på mange måter skape mitt eget, sier han.
Sverre Schyberg Olsen maler i øyeblikket og synes det er vanskelig å prate om bildene i ettertid. Arbeidene maler han ofte parallelt.
- Disse to bildene er hva jeg kaller meditative. En farge under, sort over og så skraper man av, smiler Olsen.
De to optiske bildene er en vesentlig del av utstillingen "Ponta Delgada", og fascinerer tydelig forbipasserende i galleriet. En mann mener det har en beroligende effekt en annen ser stadig nye elementer ved bildet.
- At folk oppfatter kunsten min på forskjellige måter er egentlig bare spennende. Men det er litt spesielt å stå rett ved siden av på en vernissage og høre hva folk mener, sier Olsen.
Bildene er i olje og flere steder benytter kunstneren lag på lag for å få frem den rette effekten. Dette gir et spennende uttrykk som man ofte trenger tid på å ta inn over seg.
- Jeg har vært på flere av hans utstillinger tidligere og må si jeg stadig lar meg imponere. Det at han i tillegg tør å ta med bilder fra ulike epoker synes jeg gir utstillingen et løft, sier en interessert dame mens hun beveger seg frem og tilbake i det lille lokalet.
Utstillingen varer til 26. februar.


Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn